Sa prvim pahuljama planine zovu, a mi odgovaramo sa vikend izletom na ova dva mjesta - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Sa prvim pahuljama planine zovu, a mi odgovaramo sa vikend izletom na ova dva mjesta

Tekst:

Ilda Lihić-Isović

PUTOVANJA
12.1.2023.

Prirodne ljepote planina u Bosni i Hercegovini mogu biti odličan poticaj za vikend bijeg, a posebice ako su prekrivene snježnim omotačem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada smo razmišljali šta bi bilo najbolje predložiti vam za ovaj vikend, odlučili smo se za mjesto u kojem možete imati najbolji pogled na snijeg, bjelinu koja je obgrlila obližnje krošnje šume, stoga logičan slijed je bio Hotel Monti na Igman planini nadomak Sarajeva.

 Izgrađen u stilu tradicionalnih planinskih kuća sa kosim krovovima koji štite od snijega, hotel je inspiriran prirodom tako da i u unutrašnjosti prevladavaju prirodni materijali, uglavnom drvo što doprinosi rustikalnosti i još jednom potvrđuje činjenicu da se radi o savršenom mjestu za usporiti i napuniti baterije.

 U fokusu interijera je priroda i povezanost sa prirodom, a to se ogleda i u dizajnu soba koji se nadopunjuje sa drvetom, prevladajućim materijalom u hotelu.

 Bilo da se odlučite popiti kafu, toplu čokoladu, uživati u domaćim specijalitetima ili odlučite provesti cijeli vikend u hotelu, ne sumnjamo da ćete uživati.

Naš drugi prijedlog je na Bjelašnici restoran Katun koji nudi posjetiteljima divan ambijent koji uspješno spaja duh tradicionalne, planinske kolibe uz modernistički minimalizam.

 Naime, veliki prostor u potpunosti je uređen u simbiozi ova dva stila, a detalji koji ispunjavaju lokal poput narodne nošnje daju samom mjestu poseban šarm.

 

 

 

***
Naslovna fotografija:@restoran.katun.bjelasnica 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno