I bh. cure to potvrđuju: Birkenstocksice nisu izašle iz mode! - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

I bh. cure to potvrđuju: Birkenstocksice nisu izašle iz mode!

Tekst:

Ilda Lihić-Isović

STILSKI SAVJETI
27.4.2023.

Kada su Mary Kate i Ashley Olsen među prvima svoj par udobnih Birkenstock papuča odlučile nositi u javnost to je bio trenutak koji je presudio u njihovu korist da postanu omiljeni pratioci ležernih proljetnih izdanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Birkenstocks model obuće koji je 1774. godine kreirao Johann Birkenstock sa đonom od plute bio je u to vrijeme rezerviran za ljude iz oblasti medicine. Ovaj brend učinio je gotovo nemoguće probivši se u novu modnu kategoriju, a istovremeno su sačuvali svoj originalni dizajn.

 

 

Comfort meets couture! Tačnije, ono što ih je dovelo i zadržalo na street style scenu i zašto se svake godine dame vraćaju upravo ovom modelu obuće jeste zahvaljujući njihovom prvobitnom izgledu i formi.

Za razliku od Arizona modela koji je do sada bio glavni trend, ove sezone simpatije je pokupio Boston model za koji se odlučila i bh. glumica Nadine Mičić.

 

 

Street style izdanja koja smo pronašli na Instagramu su nas uvjerila da ova obuća zapravo predstavlja cool, moderan izgled s akcentom na udobnost i mogu trajati i do nekoliko sezona ukoliko ih pravilno održavate.

 

 

Kako ih kombinuju 'it' cure pogledajte u nastavku.

 ***
Naslovna fotografija: @nadine_micic

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno