Pogledajte kratke video klipove sa ljepotama Bosne i Hercegovine koji su oduševili Instagram - BONJOUR.ba - bh.lifestyle...

Pogledajte kratke video klipove sa ljepotama Bosne i Hercegovine koji su oduševili Instagram

POSAO & ŽIVOT
26.3.2021.

Instagram je nedavno omogućio Reels za korisnike u Bosni i Hercegovini, točnije novi način za snimanje klipova od 15 do 30 sekundi sa pozadinskom muzikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U biti radi se o Facebookovom odgovoru na konkurenciju TikTok koji je također usmjeren na stvaranje videozapisa kratke forme i posebno je popularan kod mlađe populacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi put pokrenut u Brazilu krajem 2019. godine, Instagram Reels je sada dostupan u preko 50 drugih zemalja, uključujući SAD, UK, Kanadu, Australiju i Japan, a sada i BiH.

Budući da je mnogo ljudi spremno isprobati ovog TikTok konkurenta, pravo je vrijeme da ga malo bolje upoznamo.

Instagram Reels zauzima središnje mjesto na Instagram navigacijskoj traci gdje samo dodirnite prvi reels na vrhu i moći ćete pristupiti feedu mnoštvo drugih. Da biste pristupili kreiranju svog vlastitog reelsa, jednostavno otvorite kameru u Instagram Stories i odaberite opciju Reeels. Pružaju vam se dvije mogućnosti: (1) da pritisnite i zadržite dugme za snimanje da biste kreirali reels u tom trenutku ili (2) da prenesite video snimke sa svoje kamere.

Foto: pexels.com

NAJLJEPŠI INSTAGRAM REELS-i POSVEĆENI SU LJEPOTAMA BIH

Kreiranje edukativnog i inspirativnog sadržaja izvrstan je način za start sa reels opcijom, a u to su nas uvjerili mnogo domaći Instagram profili koji su ovu opciju iskoristili za predstavljanje i promovisanje prirodnih ljepota Bosne i Hercegovine. Ne sumnjamo da će vas prvi pogled na divne kadrove ostaviti sa #wow dojmom što je svakako jedan od motiva da što prije posjetite neku od ovih lokacija i istražite prirodne atrakcije u BiH.

***

Naslovna fotografija: @iddavanmunster
Tekst: Ilda Lihić-Isović

POSAO & ŽIVOT , 26.3.2021.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Ilda Lihić-Isović

Foto by:

@whitepearltravel

Podijeli:

Posljednje objavljeno