Bh. frizer Ensar Dervišbegović predlaže 3 frizure za mladenke ove sezone - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Bh. frizer Ensar Dervišbegović predlaže 3 frizure za mladenke ove sezone

Tekst:

Bonjour.ba

KOSA
26.7.2022.

U pauzama od kreiranja frizura, Ensar Dervišbegović iskoristio je priliku da za Bonjour.ba izdvoji top 3 frizure za 2022. u kojima će se svaka mladenka osjećati posebno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Njegov frizerski salon Hair with Character u Sarajevu omiljena je adresa mnogih dama posebice za važne evente kao što je crveni tepih ili posebne prilike kao što je vjenčanje.

 Upravo zato je Ensar savršen sugovornik kad su u pitanju svevremenske, ali i dalje jedinstvene frizure za mladenke. Među njegovim favoritima našle su se frizure kakve ćete često viđati u časopisima, ali i one koje će biti kultne i u godinama ispred nas. Više otkrijte u nastavku.

***

„Kada pogledamo kroz istoriju, stil frizura za vjenčanje se nije pretjerano mijenjao... U 20-tim godinama smo imali kratku kosu s valovima i obaveznim dugačkim velom ili ukrasom za kosu. Taj trend se nastavio kroz 30-te, 40-te godine pa sve do 1950. godine. 1964. godine Elizabeth Taylor se na svom vjenčanju pojavljuje s unikatnim ukrasom za kosu i drugačijom frizurom i taj trenutak u frizerskom svijetu se označava kao velika promjena u stiliziranju vjenčanih frizura jer na velika vrata ulazi i frizura poznata po imenu "babette".
 Može se reći da izražajno natapirani profil kod podignute kose počinje od 1960. godine kao uzor na "babette" frizuru te se zadržao i do danas. Kada danas govorimo o trendovima za vjenčane frizure prije svega želimo da frizura ne nadjača haljinu i da bude samo dobra podrška u cjelokupnom stajlingu. Ležerna kosa, razbarušeni talasi, opuštena punđa ili čak nisko pokupljeni rep su frizure kakve trebate birati.

 

Moje 3 frizure za 2022.
 

Messy bun
 

Nažalost podignuta kosa u punđu uvijek odaje utisak da ste zreliji nego što doista jeste. Jedini lijek kako to možete da izbjegnete jeste da svoju frizuru napravite dovoljno messy tako da izgleda kao da se niste previše trudili. Također, jako zalizana kosa sa razdeljkom na sredini može dati fashion momenat cjelokupnom stajlingu. Klijenticama kod jako zalizane kose uvijek savjetujem ukras za kosu.

 Boho pletenica
 

Puštena kosa, ali opet sklonjena sa lica. Pletenica koja će dati boho chic vašem vjenčanju, ležerno ispletena sa suhim cvijećem ili ukrasom za kosu odgovara svakom obliku lica i gustoći kose. Uzimajući u obzir da su pletenice na vjenčanjima nosile mlade još u periodu Rimljana dodatno će dati pečat vašem stajlingu.

 Glam valovi

Kao u zlatno vrijeme Hollywooda veliki valovi će biti odličan izbor za svaki oblik lica. Ako se odlučite za bezvremenske valove u kosi i 30 godina nakon vjenčanja vaša frizura na slikama će i dalje izgledati moderno i nepogrešivo."

 

 

***
Naslovna fotografija: @alexgaboury

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno