Bezdan 21 omiljena je gastro adresa u regiji, a mi smo saznali više detalja o uređenju interijera, meniju i restoranu -...

Bezdan 21 omiljena je gastro adresa u regiji, a mi smo saznali više detalja o uređenju interijera, meniju i restoranu

Tekst:

Marija Perić

GOURMET
27.10.2021.

Bezdan 21 već nekoliko godina uživa u ulozi najzanimljivijeg restorana u regiji koji ljudi rado posjećuju kako radi specijaliteta na meniju, tako i radi posebno uređenog interijera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj restoran u Grudama postao je svojevrstan koncept koji se svakodnevno razvija i kreira za svoje posjetitelje posebno gastro iskustvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U to nas je uvjerio i voditelj restorana Bezdan 21, Stipe Marijanović, koji je za Bonjour.ba otkrio koje jelo je najtraženije na njihovom meniju, ali i zašto restoran nosi ovo ime. Također, podijelio je s nama što je bila inspiracija za uređenje restorana, kao i kako kreiraju svoj meni.

Više otkrijte u nastavku.

Kada je otvoren vaš restoran i kako su tekli vaši počeci?

Restoran je otvoren prije 4 godine, a osmišljen s puno ljubavi i pažnje. U stvaranju Bezdana 21 svoju su ulogu imali vodeći arhitekti, kuhari i slastičari iz regije, a s posebnom pažnjom se obraćalo na svaki detalj.

Bezdan 21 zanimljivo je ime za restoran. Zašto ste birali upravo ovaj naziv?

Vlasnik restorana je svoje najljepše i najbezbrižnije dane proveo u naselju koje se zove Bezdan,  i to je taj poseban osjećaj koji je htio prenijeti i na sam restoran.

Kako kreirate svoj meni i što spremate za goste u ovom jesenskom/zimskom periodu?

Uvijek pokušavamo biti inovativni i pružiti nešto drugačije svojim klijentima te svoju ponudu uvijek temeljimo na svježim domaćim namirnicama. Inspirirani svjetskom gastronomskom ponudom, prožetom kroz maštovit i raznolik izbor namirnica koje nas okružuju stvaramo nove priče.

***

Koje jelo je najtraženije na Bezdan 21 meniju?

Najprepoznatljiviji smo po specijalitetima od mesa, gdje se posebno ističu biftek mariniran u maslinovom ulju i aceto balsamicu, te kontrolirano odležani steakovi. Veliki dio gostiju dolazi i zbog vrhunskih kolača i sladoleda koji su na ponudi, a oni su djelo poznatog zagrebačkog slastičara Roberta Hromelića koji je svoj slastičarski zanat uspješno izučio u Francuskoj.

***

Uz gastronomsko iskustvo, vaši gosti mogu uživati i u posebno dizajniranom interijeru restorana. Tko potpisuje uređenje i odakle ste crpili inspiraciju za njega?

Riječ je o oazi dobrih okusa i sjajne atmosfere koja se može pohvaliti ugodnim ambijentom interijera za koji je zaslužan, sada na žalost pokojni legendarni, Christian Rendulić. Cjelokupni unutarnji prostor restorana je odlično dizajniran, sa uspješno odvojenim restoranskim dijelom i uklopljenom „open space“ kuhinjom, te barskim dijelom koji je jednako dobro posjećen kao i restoranski.

***

Što vi smatrate izuzetno važnim za potpuno gourmet iskustvo u restoranu i kreiranje posebne, tople i ugodne atmosfere?

Kako bi omogućili pravo mjesto za savršeni osjećaj ugode i zadovoljstva mnogo se pažnje pridaje samoj usluzi (edukacije zaposlenika, team buildinzi, posjete vinarijama) te vjerujemo da to naši klijenti prepoznaju i zato se vraćaju jer zasigurno svi mogu pronaći nešto za sebe.

***
Naslovna fotografija: @bezdan21
Tekst: Marija Perić

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno