Berlin: Površna sapunica ili još jedan odličan nastavak serije La Casa de Papel? - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Berlin: Površna sapunica ili još jedan odličan nastavak serije La Casa de Papel?

Tekst:

Arijana Bošnjak

FILMOVI & SERIJE
7.1.2024.

Berlin je spin - off serije La Casa de Papel s ocjenom 7.3 na IMDB platformi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Pitanje koje se povlači – zaslužuje li tu ocjenu? Kao i obično, mišljenja su podijeljena. Ocjena govori da je popriličan broj ljudi dao odličnu recenziju i zaljubio se u priču posvećenu jednom liku iz serije La Casa de Papel, a to je mnogima omiljeni – Berlin.

 Pomalo narcisoidan i jako ekstreman u svojim idejama, osvojio je publiku koja je bila željna još dublje priče, kvalitetnog psihološkog profila lika i odlične glume. Što se tiče glume, Pedro Alonso nije razočarao ni u ovom spin – offu, što je bilo i očekivano. Njegova karizma će vjerojatno jednako osvojiti fanove tog lika.

 Međutim, ako unatoč IMDB ocjeni zavirite u komentare na društvenim mrežama, sve dalje od njegove glume je većinu razočaralo. Sinopsis serije Berlin govori da vas čeka najambicioznija pljačka do sada, u usporedbi s ostalim sezonama La Casa de Papel (da ne bismo radili spoiler, nećemo ići u detalje radnje).

Publika pak govori drugačije. Mnoštvo fanova je razočarano jer su od jednog od kompleksnijih likova očekivali puno ozbiljniju priču. Ipak, priča se svela na njegov ljubavni život i bacila pljačku u drugi plan. Mnogima je ovo još jedna patetična i površna španjolska sapunica. Razočarao je manjak razvoja likova i njihovih karakternih osobina, kao i prezentacije psiholoških profila.

 Također, iako je ovo na neki način prequel jer gledamo život Berlina koji je ubijen još u drugoj sezoni La Casa de Papel, ne možemo se oteti dojmu da iznova i iznova gledamo istu seriju sa jako malim izmjenama. Još jedna pljačka (o kojoj se kao i u svakoj sezoni do sada priča da će biti najveća ikada), ali ovaj put uz površnije predstavljanje likova i dodatak bespotrebnih ljubavnih ispreplitanja.

Mišljenja se naravno razlikuju pa treba imati na umu da serija ipak ima odličnu ocjenu, što govori da ju vjerojatno vrijedi pogledati ako ste fan ovog serijala, ali uz smanjena očekivanja o pomno razrađenoj priči i likovima kakve ste mogli vidjeti u prvoj sezoni La Casa de Papel.

 

* * *
Naslovna fotografija: @lacasadepapel

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno