4 aplikacije uz koje ćete vrijeme provedeno uz telefon iskoristiti mudrije - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

4 aplikacije uz koje ćete vrijeme provedeno uz telefon iskoristiti mudrije

Tekst:

Nevena Divčić

POSAO & ŽIVOT
29.11.2023.

Zamislite da je vaš telefon alat za učenje - jer zapravo može biti!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Produktivnost i učenje nisu više dosadne riječi kad postoje aplikacije koje čine učenje zabavnim i jednostavnim. Vrijeme provedeno ne internetu nije uvijek samo uzaludno skrolanje i traganje za sitnim tračevima o omiljenim celebrity ličnostima. 


Nibble app

Nibble je aplikacija sa opštim znanjem koja nudi interaktivne lekcije od 15 minuta i kvizove. Kombinujući najbolje iz različitih stilova učenja uputit će vas u osnove iz umjetnosti, arhitekture, matematike, ali i kako bolje upravljati vlastitim finansijama.

 Daily art

Ova aplikacija ima za cilj upoznati vas bolje s umjetnicima i velikim umjetničkim djelima. Čini je kolekcija više od 4000 umjetničkih djela i funkcioniše tako što ćete svakog dana naučiti više detalj o umjetničkom djelu i životu umjetnika.


Headway

Headway je aplikacija za sažetke knjiga. Pored mogućnosti da upoznate književno djelo kroz petnaest minuta, omogućava da se prisjetite, zapamtite i implementirate znanje iz knjiga kroz izazove, dnevne uvide i ponavljanje. 

 Brainscape

Ova aplikacija će se posebno svidjeti studentima. Sigurno ste već čuli za flashcards, tj. pametne kartice. Branscape predstavlja olakšicu u učenju. 

Sažima bilo koju temu u kratke činjenice (uredno organizovane klase), koje su postavljene kao pitanje i odgovor, motivišući vas da se aktivno prisjetite informacija s početka. Zatim, ocjenjujete koliko dobro znate svaki koncept na skali od 1 do 5, a Brainscape određuje savršeni vremenski interval za ponovno ponavljanje te kartice.

* * *
Naslovna fotografija: @matildadjerf

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno