Aloe humilis: sve što trebate znati o ovom posebnom sukulentu s duguljastim cvijetom - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Aloe humilis: sve što trebate znati o ovom posebnom sukulentu s duguljastim cvijetom

Tekst:

Ana Rotim

DIZAJN SAVJETI
25.7.2022.

Aloe humilis jedinstveni je sukulent niskog rasta, koji zbog svog jednostavnog uzgoja i održavanja je među omiljenim biljkama strastvenim kolekcionarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Poznatija pod nazivom spider aloe, ova biljka koju krasi prepoznatljivi izgled aloe, bodljikavo lišće obojeno u raznim nijansama zelene i bijele kao i duguljasti cvijet narančaste boje jedna je od najljepših iz ove porodice koja vuče korijene iz južnih afričkih zemalja. Svoj prekrasni cvijet otvara krajem zimskog razdoblja i drži ga otvorenim sve do početka proljetne sezone. Kao što smo prethodno spomenuli, aloe humilis idealna je za one koji zaborave ili ne vode previše brige o zalijevanju biljaka jer ovaj sukulent tijekom zimskih dana zatjeva zalijevanje samo jednom mjesečno, dok tijekom ljetnih dana nešto više ali opet ne pretjerano. Kako biste održali ovu biljku na životu najbolje ju je čuvati na mjestu gdje dobiva dovoljno sunčeve svjetlosti. 

 

* * *
Naslovna fotografija: @aceplunt 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno