Trend report: Neobičan aksesoar je postao must have komad ove zime mnogih modnih insajderica - Bonjour.ba - bh.lifestyle...

Trend report: Neobičan aksesoar je postao must have komad ove zime mnogih modnih insajderica

Tekst:

Emina Smaka

MODNI DODACI
24.1.2022.

U modnom svijetu, ponekad se dogodi da jedan sasvim neobičan komad, koji je možda prilagodljiviji revijama poznatih dizajnera, nego svakodnevnim kombinacijama svih nas, neočekivano postane 'it' komad sezone. Tako se i ove zime jedna kapa/šal istakla među trendy komadima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

 

Naime, riječ je o komadu koji je ustvari spoj šala i kape u jedan proizvod, naziva balaclava. Potiče iz sasvim praktičnog komada koji su koristili vojnici u 1850im, kako bi se zaštitili od zime. Sada se vratio, ne samo kao praktičan komad, nego kao stylish dodatak našim kombinacijama. Prvenstveno se radilo o pletivu, međutim može biti od različitih materijala, a sada ga viđamo na omiljenim modnim insajdericama i poznatim osobama.

 

 

Možemo reći da postoje dva modela balaclave, ona sa potpuno zatvorenim licem (osim očiju) ili ona otvorena, koja materijalom uokviri lice. Komadi su koji su uvršteni u kolekcije poznatih brendova poput Miu Miu ili Gucci, možete ih kupiti i u high street brendovima, a mnogi se odlučuju i sami napraviti ovaj komad. Priznajemo da balaclava nije dodatak koji će se svidjeti svima, i koji će svi uvrstiti u svoje kombinacije, ali za one među vama koje oduševljava ovaj komad, izdvajamo kombinacije s balaclavom.

 

Kombinacije modnih insajderki sa balaclavom

* * * 
Naslovna fotografija: @burimova 
 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno