Advent u Zagrebu počinje za 3 dana, a evo zašto ga želimo posjetiti! - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Advent u Zagrebu počinje za 3 dana, a evo zašto ga želimo posjetiti!

Tekst:

Marija Perić

EVENT
22.11.2022.

Maleni orašari i orašari u prirodnoj veličini, borovi, lampice koje nas pozdravljaju sa svakog kuta i mnoštvo, mnoštvo dekoracija samo su uvod u ovogodišnji Advent u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Ovaj visoko nagrađivani advent koji je odnio ulogu najboljeg u 2016., 2017. i 2018., ove godine se vraća u svom punom sjaju, doslovce. Već same najave čine da se automatski zamislimo na nekim od bajkovitih blagdanskih lokacija u središtu Zagreba.

Kako otkrivamo na stranici Zagrebačkog Adventa, ove godine od 26.11.2022. do 7.1.2023. sadržaj obećava puno uživanja, dosta zanimljivih lokacija i nezaobilazno klizalište. Što nas još očekuje i zašto želimo posjetiti ovogodišnji Advent u Zagrebu otkrijte u nastavku.

 

Ledeni park
 

Novost koja je razveselila mnoge jeste povratak ledenog parka i klizališta na Tomislavcu. Snježni dani bit će veseliji uz klizaljke na nogama i uživanje u osvijetljenom gradu i čaroliji koju pruža ovo posebno blagdansko vrijeme.

 Fuliranje na dvije lokacije
 

Ništa ne može objediniti šarm blagdana kao omiljena trpeza. Od ukusnih slanih pa sve do neodoljivih slatkih jela, kućice na više lokacija u gradu pobrinuti će se da dobijete svoju dozu gourmet užitka. Tako ćete na Fuliranju (Strossmayerov trg) probati ukusna jela etabliranih kuhara i onih koji to žele postati.

 Druga lokacija za Fuliranje smjestila se na terasu Oleandar Hotela Esplanade i to pod nazivom FOOLING AROUND by Fuliranje. Kako najavljuju, čeka vas ponuda sedam restorana i barova koji će se pobrinuti da uživate u odličnoj hrani i piću, a sve to uz prateći glazbeno-umjetnički program.

 

Gradec i dekoracije
 

Osim što ova lokacija sama po sebi ima zavidan pogled na grad, ove godine Advent u Zagrebu najavljuje posebnu scenografiju u duhu blagdana koja će poslužiti kao savršena kulisa za vaše fotografije. Tako vas iza svakog bora čeka jedan poseban interaktivan kutak koji pretvara šetnju do Gradeca i Baš naš Advent u obavezu!

 Kućice, kućice i još malo kućica
 

Zagrebački Advent na otvorenom postaje izuzetno čaroban uz dobru hranu. Za to će se pobrinuti lokacije kao što su Europski trg i Advent Caffe de Matoš koji na jedinstven način predstavljaju svoju gastronomiju. Želimo ih posjetiti radi odličnog uređenja, posebne atmosfere i ugođaja te savršenih mjesta za fotografiranje i pogleda na razigrani grad.

 Advent na Zrinjevcu
 

Upravo ovoj lokaciji uvijek tradicionalno pripadne čast paljenja prvih blagdanskih lampica. Da biste trebali posjetiti centar Zagreba i ovu lokaciju okupanu u lampice uvjerit će vas i street food hrana, predstave za djecu popodne, ali i koncerti u večernjim satima.

 

***
Naslovna fotografija: @petro_21

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno