5 trikova uz koje ćete se svako jutro buditi sa dotjeranom frizurom - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

5 trikova uz koje ćete se svako jutro buditi sa dotjeranom frizurom

Tekst:

Ilda Lihić-Isović

KOSA
5.8.2023.

Ujutru kosa može biti nepredvidljiva, a uistinu zadnja stvar zbog koje želimo brinuti je naša kosa. Upravo zbog toga smo pronašli savjete stručnih stilista kako se probuditi sa kosom koja je #workready i riješiti probleme ako nije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Savjeti za chic izgled koji će vas pratiti od vaše prve šalice kave, pa sve do večernjeg uživanja u omiljenom piću, pogledajte u nastavku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lovisa Barkman (@lovisabarkman) on


NE SPAVAJTE SA TEK OPRANOM KOSOM
 

Svakako, stari trik odlaska u krevet sa mokrom punđom pruža savršene valove za neke dame, ali za druge rezultati mogu biti ne tako savršeni. Radije, spavajte sa pletenicama jer će one ne samo tijekom noći odvojiti pramenove sa lica, već vam može pružiti lijepe, uređene valove koji ujutro zahtijevaju minimalno oblikovanje.

Učvrstite kosu u dvije raspuštene pletenice prije no što odete spavati noću i nemojte ih prečvrsto zatezati. Ako kosu planirate ujutru nositi puštenu, a niste za opciju pletenice, pustite ju da se osuši na zraku ako možete. U suprotnom ćete na kraju koristiti neki od uređaja da ju popravite ujutro, za što je potrebno više vremena i truda. Osim toga, što se manje oslanjate na uređaje za oblikovanje, to će vaša kosa biti zdravija.

 

NABAVITE NOVU JASTUČNICU
 

Najbolje što možete učiniti za kosu dok spavate je upotreba svilene jastučnice jer svila, ne samo da je materijal nježan za kosu, već zadržava i vlagu, što pomaže kreiranju dodatnog #glow efekta i smanjuje zamršenost kose.

 

NAHRANITE I POČEŠLJAJTE KOSU PRIJE SPAVANJA
 

Nanesite serum noću na nestašne pramenove prije nego što odete u krevet. Ujutro će vam kosa biti mekša i fleksibilnija.

 

Foto: @lovisabarkman

NANESITE SUHI ŠAMPON
 

Suhi šampon se može koristiti i preventivno. Ako se često budite sa masnom kosom, nanošenjem suhog šampona prije spavanja osigurat ćete da se ulje upije tijekom noći, a osim toga, ako vaša kosa nakon nanošenja suhog šampona pokazuje ostatke, spavanje sa njim osigurat će da se većina apsorbira do jutra.

 

KAD SVE DRUGO ZAKAŽE, IZABERITE REP
 

To je stil od deset sekundi koji možete nositi bilo gdje. Bez obzira odlučite li se za visoki rep ili se odlučite za nisku verziju, stručnjaci predlažu upotrebu mješavine gela i ulja za stvaranje savršene količine uglađenosti. Razmažite smjesu dlanovima i nanesite ju na kosu, a zatim očetkajte natrag. Zavežite gumicu, a zatim nastavite imati nevjerojatan dan.

 

Foto: @matildadjerf

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno