5 trendova koje ćemo viđati posvuda u 2022. godini - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

5 trendova koje ćemo viđati posvuda u 2022. godini

Tekst:

Emina Smaka

MODA
2.1.2022.

Sa izlaskom iz mirne 2020. godine, kada govorimo o fashion trendovima, najavili smo kako će 2021. biti mnogo zanimljivija sa mnoštvom zanimljivih trendova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sa istim raspoloženjem ćemo ući i u 2022. godinu, gdje nas također očekuje široka lepeza simpatičnih, zabavnih, šarenih, ali i minimalističkih trendova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mini suknje

Sa revijama poput Miu Miu i Prade, najavljen je micro trend oblačenja, a posebno su se istaknule mini suknje niskog struka. Baš po uzoru na one iz 2000tih, u narednoj godini će se nositi razni modeli mini suknje, a sa ovim trendom smo već počeli i ove godine, te očekujemo veći porast u popularnosti jednog ovakvog trenda.

 

Šarene i monohromatske kombinacije u veselim bojama

Također jedan od trendova o kojem smo dosta pisali u ovoj godini kroz all red outfite, kombinacije s narančastim ili zelenim komadima. Naredne godine ovaj trend će se nastaviti, posebno u proljetnom periodu kada će outfiti u narančastoj boji i boji fuksije biti ultimativni trend.

 

Komadi s prugicama

„Florals for spring“, čini se da nećemo gledati naredne godine, umjesto cvjetnog uzroka glavnu ulogu će preuzeti komadi sa prugicama.

 

Minimalistički stil s bijelom bojom

Kombinacije u kojima prevladava bijela boja uvijek izgledaju svježe i čisto, stoga ne iznenađuje da ćemo narednog proljeća i ljeta ponajviše nositi komade upravo u ovoj (ne)boji. Monohromatske i minimalističke kombinacije u bijeloj boji će biti među najpopularnijim trendovima za 2022.

Foto: @zaralarsson

Komadi od kože

I ove godine smo svjedočili popularnosti kožnih hlača ili kožne suknje, te će se taj trend i nastaviti u narednom periodu a ovaj put zvijezda kombinacije će ponovo biti kožna jakna, koja se dugo nije ubrajala u trendy komad.

* * * 
Naslovna fotografija: @polliani
 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno