4 jednostavne vježbe za jači torzo - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

4 jednostavne vježbe za jači torzo

Tekst:

Ana Rotim

ZDRAVLJE I NJEGA
14.9.2022.

Redovan trening veoma je važan za održavanje kako fizičkog, tako i mentalnog zdravlja bez obzira na to obavljate li ga u teretani, kod kuće ili u prirodi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Svakodnevnim kretanjem, te obavljanjem raznih obveza aktiviramo većinu mišića, no isto tako postoje oni su manje aktivni stoga je nužna redovna ali i pravilna tjelovježba. Naime, s obzirom na to da velik broj osoba obavlja poslove sjedeći, tijekom treninga potrebno se dodatno fokusirati na dijelove tijela koje nesvjesno zapostavljamo. Stoga su vježbe za jačanje torza od iznimne važnosti jer osim što će nam pomoći kod jačanja mišića koji su manje aktivni, isto tako će učiniti da lakše odnosimo svakodnevni napor. 


Foto: Pexels


Plank

Ova jednostavna ali ne i lagana vježba idealna je za aktiviranje mišića gornjeg dijela tijela. Kako biste dodatni fokus stavili na torzo možete napraviti kombinaciju običnog planka od tridesetak sekundi, te zatim odraditi tridesetak sekundi rotirajućeg planka dodirujući kukovima tlo. 

Sklekovi

Izazovna ali veoma efikasna vježba kojom ćete aktivirati prsne mišiće, kao i mišiće ramena. Različite varijante ove vježbe pomoći će vam da dodatno ojačate mišiće, no ukoliko u početku nemate dovoljno snage za klasične sklekove probajte se koljenima osloniti na pod ili nešto lakšu verziju sklekova uz oslonac zida. 

Bočni plank na podlaktici

Osim što ova vježba jača mišiće bitne za održavanje pravilnog oblika kralježnice, a isto tako pomaže pri oblikovanju vašeg torza aktiviranjem abdominalnih mišića. 

Biciklistički trbušnjaci 

Ova zabavna vježba pomoći će vam da osnažite abdominalne mišiće i tonirate tijelo. Kao kod svake od navedenih vježbi idealno bi bilo da ih radite u tri serije od tridesetak do četrdeset sekundi, a zatim napravite pauzu cca 15 sek.

  • svaku od navedenih vježbi možete uvrstiti u svoj redovan trening i prilagoditi vašim navikama. Važno je napomenuti, ako ste početnik posavjetujte se kako pravilno odraditi prethodno navedene vježbe, te umjereno i bez forsiranja odradite ih u skladu s vašim mogućnostima. Foto: Pexels

* * *
Naslovna fotografija: @karliekloss

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno