4 trenda u boji kose koja predviđaju stručnjaci za 2021. godinu - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

4 trenda u boji kose koja predviđaju stručnjaci za 2021. godinu

Tekst:

Ilda Lihić-Isović

KOSA
27.12.2020.

Za većinu nas 2021. godina ne može doći dovoljno brzo jer nova godina nagovještava i nove promjene. Za neke bi to moglo značiti organiziranje ormara, planiranje putovanja nakon pandemije ili još bolje, ulazak u novu godinu sa potpuno novom bojom kose.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako ste već eksperimentirali sa zimskim frizurama i nijansama i želite učiniti nešto malo efektnije, prema stručnjacima, trendovi boje kose za 2021. godinu su ili vrlo jednostavni ili podignuti za nekoliko oktava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trendovi trenutno odražavaju sve što se događalo u našem svijetu i našim životima i zbog toga mnoge dame žele sebi podići raspoloženje novom nijansom uz minimalno održavanje.  U kojem god smjeru se vidjeli, izdvojili smo najveće trendove boja kose koje profesionalci predviđaju da će biti imperativ u 2021. godini.

Pronađite svoju inspiraciju ispod.

PASTELNI BALAYAGE

Pastelni balayage savršen je izgled za one koji žele nešto zabavno i zaigrano. Da biste dobili savršeni pastel, započnite postepeno sa temeljima od lijepog plavog balayagea i pobrinite se da krajevi budu dovoljno svijetli da prihvate pastelne tonove. Ako su vaši istaknuti tonovi karamele, predlažemo da se odlučite za živopisniju nijansu kako bi bila uočljivija.

CHUNKY PRAMENOVI

Prema Wella colorcharmovom izvještaju o trendu boja za 2021. godinu, chunky pramenovi ponovo se vraćaju. Ovi pramenovi, koji se mogu izvesti u podebljanim osnovnim bojama ili prirodnim nijansama, obično su široki 3 cm do 4 cm i trebali bi stvoriti oštar kontrast vašoj prirodnoj boji kose. Započnite uzimajući komad kose sa bilo kojeg područja glave koje želite istaknuti i na koje želite skrenuti pažnju. Zatim nanesite boju po svom izboru i uživajte u svom novom trendy izgledu.

ALPSKA LEDENA NIJANSA

Ova ledena nijansa postiže se korištenjem foilyage ili balayage-a. Toner vam može pomoći da postignete ovu pepeljastu plavu, uz čestu upotrebu plavog šampona kod kuće. Prema stručnjacima, toniranje je važno kako bi se osiguralo minimalno oštećenje sredstvom za osvjetljavanje.

ROUGE ILI BLAGO KESTENJASTA NIJANSA

Bilo da ste se zaljubili u seriju „The Queen's Gambit“ ili činjenicu da ste spremni za velike promjene u 2021. godini, crveni tonovi ili "rouge" tonovi bit će veliki imperativ već od prvog mjeseca 2021. godine. Riječ je o crvenoj koja je nešto tamnija od bakra, ali svjetlija od super kestenjaste. U većini slučajeva ovu boju postit ćete jednim odlaskom u salon, ali predlažemo da se zadržite upravo na ovoj nijansi jer bi dodavanjem pramenova smanjilli intenzitet.

***

Naslovna fotografija: @hairbychrissydanielle
Tekst: Ilda Lihić-Isović

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno