4 savjeta uz koja ćete savladati vještine networkinga

BONJOUR.CLUB
26.7.2018.
Obzirom da netwoking podrazumijeva razvijanje odnosa na obostranu korist, postao je jedna od obaveznih poslovnih vještina. Novi uspostavljeni kontakti pomoći će vam da otvorite prostor za nove suradnje, naučite i saznate nešto novo, promovirate svoj rad, kao i jačate karijeru. Sastanci, konferencije, razna događanja... idealan su način da razvijete svoje vještine i odnos povjerenja s novim potencijalnim suradnicima. Uz strpljenje i upornost, ovo su još neki od savjeta kojih je važno pridržavati se.

#ZAPOČNITE S MALIM KORACIMA
Kako biste razvili vještinu vlastitog predstavljanja i usavršili vašu konverzaciju s nepoznatim osobama, započnite sa online predstavljanjem. Postavite si za zadatak da se javite osobi koja vas inspirira na email, kako biste joj se predstavili i naveli jedan dobar razlog zašto bi trebala surađivati s vama. To će vas potaknuti da u udobnosti doma, razmislite i pripremite vlastiti način komunikacije i vlastite promocije uz koji ćete se osjećati samopouzdano. Naučiti ćete kako razgovor započeti na simpatičan način, kao i kako se predstaviti. To vam može postati obrazac i za poslovnu komunikaciju putem društvenih mreža, a uz stečeno iskustvo, dio lekcija možete prenijeti i na networking na narednom eventu.

 

03ab5b0565209a089e074ff5b3af6256--anine-bing-showroom

 

#PRVI KORAK K UMREŽAVANJU JE DOBRA PRIPREMA
Često se osjećate nelagodno jer niste sigurni tko će sve biti na konnferenciji na koju planirate ići? Iskorisite prednosti društvenih mreža i saznajte tko je sve zapisan kao gost eventa na društvenim mrežama, kao i tko koristi hastag eventa. Na taj način možete unaprijed razmisliti s kim se želite upoznati, iskoristiti danu priliku i najvažnije pripremiti par simpa tema za razgovor uz koje ćete se moći kvalitetno predstaviti. Dano vrijeme iskoristite i za istraživanje posljednjih projekata osobe s kojom se želite upoznati, kao i samu temu konferencije.

#BUDITE PROAKTIVNI
Vjerujemo da ste se i sami ponekad našli u situaciji da pomalo nesigurno razgledate po prostoriji u potrazi za poznatim licem, a onda vam se netko od sudionika osmjehne u znak podrške i priđe vam te se predstavi. Razgovor vodi od razmjene poslovnih kartica, a onda i potencijalnih suradnja…
Sada biste i vi trebali biti ta osoba. Na svakom poslovnom eventu većina nas se osjeća jednako – blaga trema je prisutna među svima, a uz blagi osmijeh i vjernost sebi brzo možete nadvladati strah i započeti sa upoznavanjem i međusobnim umrežavanjem.

#IMAJTE PODRŠKU UZ SEBE
Sasvim je uredu povesti prijatelja na event, no, nemojte provesti cijelu večer razgovarajući samo s njim.
Razdvojite se nakon 20 minuta i upoznajte s najmanje 2 nove osobe. Možda ćete se naći i u neugodnom razgovoru. Uvijek isti možete napustiti - ljubazno recite da se idete osvježiti u toalet ili da idete po novu čašu vode.

 

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

  Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

  Povezani članci

  Članci iz rubrike

  Tekst by:

  Bonjour

  Podijeli:

  Posljednje objavljeno: