3 stimulativna predmeta u uredu uz koja ćete lakše organizirati dan i potaknuti pozitivne misli - Bonjour.ba - bh.lifest...

3 stimulativna predmeta u uredu uz koja ćete lakše organizirati dan i potaknuti pozitivne misli

Tekst:

POSAO & ŽIVOT
8.4.2021.

Home office ili ured unutar tvrtke u kojoj ste zaposleni, prostor je u kojem provodite veći dio dana. Trudite se planirane zadatke odraditi u zadanom roku i na što bolji način iznijeti zacrtane poslovne planove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da bi koncentracija i inspiracija bile na nivou, na mjestu gdje radite i stvarate, potrebno je, po svojim osobnim preferencijama postići dozu udobnosti i osjećaja smirenosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim uobičajenih predmeta koji vam olakšavaju posao i asistiraju tijekom dana, poput laptopa, pisaćeg pribora, mnoštva papira, čaše ukusnog napitka i energetskog međuobroka, u svoj vidokrug postavite i nekoliko sitnica uz koje ćete, kada ih pogledate dobiti određenu dozu motivacije, kontrole vremena i osjećaja smirenosti.  

SAT – ODLIČAN DECOR DETALJ ZA BOLJU KONTROLU VREMENA

Složiti ćemo se da je organizacija vremena pola odrađenog posla. Upravo kontrola i mjerenje urađenog u nekom zadanom vremenu omogućiti će vam lakšu raspodjelu zadataka, koje ćete lakše posložiti, ukoliko im date određeni vremenski raspon za razradu. Osim što će poslužiti kao odličan decor detalj na radnom stolu ili zidu, pogled na kazaljke dati će vam osjećaj fokusiranosti i saznanja „da sve konce držite u svojim rukama“. Bez obzira preferirate li digitalne ili satove s kazaljkama, rimskim ili arapskim brojevima, sigurni smo da će vam sat u uredu unijeti dozu samokontrole i estetski obogatiti prostor u kojem svakodnevno boravite. Ako ste više naklonjeni minimalističkom stilu, neka to bude sat u jednoj boji i bez previše detalja.

Foto: @unsplash.com

BILJKE - UREDU DODAJTE ZELENU BOJU I ENERGIJU ZA DODATNU DOZU INSPIRACIJE

Ukoliko već niste, u svoja četiri zida na poslu postavite barem jednu zelenu biljku koja će unijeti dozu živosti i pozitivne energije u vaš radni prostor. Ako znamo da biljke stimulativno utječu na naše mentalno zdravlje i bude u nama bolje raspoloženje te nas oslobađaju stresa, onda im definitivno trebamo dati mjesto u svojoj blizini.

Foto: @unsplash.com

Osim toga, poznato je i da biljke apsorbiraju zračenja iz elektronskih uređaja kojima ste okruženi veći dio dana. Jedna od biljaka poznata kao pročistač zraka svakako je i Spathiphyllum spp., poznatija kao „ženska sreća“, stoga je must have za svaki ženski, radni stol.

Foto: @unsplash.com

Još jedna zelena biljka pogodna za vaš radni prostor je i Crassula spp. zvana i kao drvo novca. Smatra se da pobuđuje energetska polja vezana uz financije.

Foto: @unsplash.com

UOKVIRENE OBITELJSKE FOTOGRAFIJE ILI MOTIVIRAJUĆI CITATI

Svatko od nas ima omiljenu obiteljsku fotografiju koja krasi zaslon mobitela, laptopa ili ormarić pored kreveta. No, sigurni smo da će jedna takva topla, emotivna slika za koju znate gdje je i kada napravljena u vama probuditi dodatnu dozu energije, poletnosti i radnog elana. Svaki put kada pogledate draga lica svojih voljenih, u vama će se probuditi iskra istih onih osjećaja koje se imali u trenutku fotografiranja, a to je ono što vam i treba u jednom radnom danu, zar ne? Obiteljsku fotografiju svakako okrenite prema sebi kako ne bi odvlačila pažnju klijentima i poslovnim partnerima za vrijeme razgovora.

Foto: @unsplash.com

U moderan i trendy okvir svakako možete umetnuti i stilski lijepo ispisan motivirajući citat ili filozofsku misao koja će vam unijeti dodatnu dozu inspiracije. Upravo će vam te pozitivne misli i riječi dati stimulans i ideje koje će rezultirati sjajnim uspjesima.

***

Naslovna fotografija: @viktoria.dahlberg
Tekst: Ana Bošnjak 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno