Iskombinirali smo 3 Massimo Dutti outfita stvorena za vaš jesenski poslovni look - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Iskombinirali smo 3 Massimo Dutti outfita stvorena za vaš jesenski poslovni look

Tekst:

Arijana Bošnjak

STILSKI SAVJETI
20.9.2023.

Jesen već ozbiljno najavljuje svoj dolazak i donosi nam, na dnevnoj bazi, široki raspon vremenskih promjena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Iako s njom dolaze nešto hladnije temperature, svi ju vole zato što svojim raskošnim tonovima rasplamsava stilsku maštu. Sigurni smo da i vi uživate osmišljavajući outfite za svaki dan koji uključuju slojeve odjeće i donose više zabave i poigravanje stilskim izričajem.

 U duhu ove kreativne i slojevite sezone i mi smo se zaigrali i osmislili tri outfita s komadima iz dućana Massimo Dutti, a koji omogućavaju i jedan zabavni mix and match i izmjenu modnih dodataka, kako biste svaki od lookova prilagodili svojoj estetici.


Siva je vladar sezone

Kako smo i ranije pisali, potpuno sivi outfiti vladat će ovom sezonom. Ovu nijansu posebno volimo jer odražava jesensko raspoloženje, a kako i sama jesen svoje tmurne dane razvedri šarenilom prirode, tako i vi ovaj monokromatski outfit možete razbiti vibrantnim detaljima u burnt narančastoj i prizvati energiju i pozitivu.


Massimo Dutti 369 KM

Massimo Dutti 199 KM

Massimo Dutti 89 KM

Massimo Dutti 199 KM

Massimo Dutti 199 KM

Massimo Dutti 149 KMJackie Kennedy look

Old money estetika još uvijek osvaja društvene mreže i možemo reći da u potpunosti razumijemo zašto se zadržala tako dugo. Bezvremenski i elegantni lookovi inspirirani Jackie Kennedy, idealan su primjer takve estetike koja nije prolazni trend, nego oličenje vječnog stila. Ova kombinacija donosi jedan look po uzoru na tu ikonu stila, čiji su zaštitni znak bile okrugle crne naočale i klasični, sofisticirani komadi.

Haljina na preklop inspirirana modelom balonera, bit će idealno upotpunjena elegantnim, ali moćnim čizmama na petu, a kada zapuše hladni jesenski povjetarac, preko prebacite baloner u svijetloj nijansi. To će kreirati simpatičnu slojevitost sličnih predmeta, gdje se poigravate samo izmjenom dužina i boja u modelima. Za chic look dodajte maramu jesenskih tonova u kosu ili oko vrata.


Massimo Dutti 249 KM

Massimo Dutti 469 KM

Massimo Dutti 399 KM

Massimo Dutti 149 KM

Massimo Dutti 329 KM

Massimo Dutti 79 KM

Massimo Dutti 99 KM

Massimo Dutti 79 KMLežerniji poslovni look

Dopušta li vam radno mjesto mrvicu ležerniji kodeks odijevanja ili barem dopuštaju casual friday, preporučujemo klasične komade s karakterom. Tu su bordo Mary Jane potpetice koje su miljenice ove sezone, uparene uz jeans ravnog kroja čija će se tamno plava nijansa voljeti s bordo tonovima kožne jakne i cipela. Uz to birajte majicu u neutralnim akromatskim tonovima poput chic pariških prugica ili majice koja dizajnom podsjeća na košulju, ali nudi svu udobnost lana i rastezljive pletenine.


Massimo Dutti 79 KM

Massimo Dutti 129 KM

Massimo Dutti 599 KM

Massimo Dutti 229 KM

Massimo Dutti 249 KM

* * *
Naslovna fotografija: @darjabarannik

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno