3 anti age proizvoda koja biramo tijekom jeseni - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

3 anti age proizvoda koja biramo tijekom jeseni

Tekst:

Ana Rotim

ZDRAVLJE I NJEGA
6.9.2022.

Njega kože lica iznimno je bitna tijekom cijele godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Nakon što su jake zrake sunca tijekom ljetne sezone lagano iscrpile kožu, u svakodnevnu rutinu potrebno je uvrstiti dodatne hidratantne proizvode kao i one koji će spriječiti ubrzano starenje kože. Zbog toga je vrlo važno već od prvog dana jeseni u svoju beauty rutinu uključiti i određene anti age proizvode koji će usporiti starenje, te učiniti kožu mekom i elastičnom. Detalje o beauty proizvodima koje vrijedi investirati tijekom jesenskog razdoblja, te kako ih koristiti donosimo u nastavku.

 SPF

Kako tijekom toplih ljetnih dana, pa tako i tijekom cijele godine prije kožu lica je potrebno dodatno zaštititi. Naime, brojne dame ovaj korak čine za vrijeme ljetnog razdoblja, no tijekom ostalih sezona jednostavno ga preskoče ili pak zaborave. Zrake sunca utječu na ubrzano starenje kože pa čak i kada je oblačan dan, stoga je vrlo bitno u određenom omjeru nanijeti zaštitu od sunca.

Eksfolijator

Uklanjanje takozvane mrtve kože s lica je neophodno, stoga prije nego što poželite nahraniti kožu lica potrebno je napraviti piling. Kod ovog koraka vrlo je bitno da budete umjereni jer pretjerana eksfolijacija može dovesti do iritacije kože. Dva do tri puta nedjeljno sasvim je dovoljno da pročistite vašu kožu i uklonite nečiste naslage. Na ovaj način možete ukloniti sitne ožiljke i bore, stoga je ovo idealan korak za pomlađivanje kože lica.

Okoloočna krema

Mnogi stručnjaci ističu da je područje oko očiju veoma osjetljivo, zbog čega mu je potrebna dodatna njega i hidratacija kako bismo spriječili ubrzani nastanak bora. Ako doma nemate okoloočnu kremu, za ovaj korak može vam poslužiti i hidratantna koju nanesete u dovoljnoj količini koja će nahraniti vašu kožu.

 

* * *
Naslovna fotografija: @gisele 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno