Ovo su bez sumnje tenisice koje će nositi svi u 2023. Donosimo 10 outfita. - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Ovo su bez sumnje tenisice koje će nositi svi u 2023. Donosimo 10 outfita.

Tekst:

Emina Smaka

MODNI DODACI
11.1.2023.

S vremena na vrijeme brendovi tenisica predstave model koji dosegne nevjerovatnu popularnost, nose ih svi, kako osobe iz njihove ciljane skupine tako i oni koji nisu veliki fanovi ove obuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Upravo takav model je predstavljen od brenda adidas pod nazivom 'Samba' i čini se da je udovoljio ukusima mnogih fashionistica. adidas Samba zapravo je model koji je nastao još 50 - ih godina. Prvobitno je kreiran za fudbalere, a dok je 1950. Fifa svjetsko prvenstvo bilo u Brazilu model je dosegao veliku popularnost pa su prozvane Samba, po tradicionalnom brazilskom plesu. Model je kreiran u crnoj boji s prepoznatljive 3 bijele linije i zlatnim logom na 'jeziku' tenisice. 

Danas se mogu pronaći u mnoštvu drugih boja, ali crne i one u bijeloj boji su i dalje favoriti. Nemoguće je ne primijetiti zanesenost modnih influenserica ovim modelom. Instagram feed nam je prošaran kombinacijama koje uključuju ove tenisice. Znate da je artikl popularan i onda kada ga viđate kroz outfite osoba u vašem gradu. U nastavku donosimo kombinacije koje uključuju ovaj kultni model. 


 

Kombinacije sa adidas Samba tenisicama

 

* * * 
Naslovna fotografija: @anoukyve 
 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno