Recept za fantastičnu vruću čokoladu! - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Recept za fantastičnu vruću čokoladu!

Tekst:

Bonjour.ba

MODNE VIJESTI
11.1.2014.

Jednostavna chic delicija za hladne dane   Već na sami spomen vruće čokolade zamislite sebe u toploj pidžami, omotani u toplu dekicu kako pod prigušenim svjetlima ispijate čarobni napitak uz omiljenu humorističnu seriju u pozadini.Divan osjećaj, znamo. No, budući da jakooo volimo svoje čitatelje, ne želimo da taj osjećaj kvarite tako što ćete napraviti vruću čokoladu iz vrećice, koja u sebi vjerojatno ima svega ukusnog, hm, osim stvarne čokolade. Zato, dragi naši, pratite naš jednostavan recept za zagarantiranu čokoladnu poslasticu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne volimo pravila u puno stvari, pa tako ni u receptima, ali ovo su okvirno količine sastojaka koje su vam potrebne za dobru čokoladu:

  • 1 litar mlijeka
  • 2 žlice brašna, obično bijelo – bez onog 'oštro', 'podatno' i slične komplicirane osobine
  • 3 žlice šećera – opet, običnog bijelog, a ako želite zdraviju toplu čokoladu, stavite steviu (slatka biljka koja ima 0% kalorija, mi svoju nalazimu u DM trgovinama)
  • 4 žlice kakaa u prahu
  • 100 grama čokolade koju volite – mi preporučujemo da koristite onu za kuhanje
  • Mrvica soli i mrvica cimeta, ali stvarno – mrvica

Čokoladu pravimo tako što u tavu uspemo mlijeko koje se kuha na umjerenoj vatri (ili na br 4 ako imate elektirčno kolo)  sve dok ne dođe do točke ključanja. U drugoj zdjeli izlomite čokoladu na kockice i ubacite u nju sve ostale sastojke. Promiješajte i ubacite u tavu u kojoj mlijeko skoro pa ključa. Uskoro će smjesa biti prepuna balončića koji se napušu i puknu. Ostavite tako da kuha 2-3 minute uz konstantno lagano miješanje. Probajte i ako vam se čini da nije dovoljno gusta ubacite još čokolade.

Skinite s vatre ili kola i servirajte.

Mi preporučujemo serviranje u malim čašama i u jednu dodate – malo lomljene bijele čokolade, u drugu dodate M&M bombone, u treću kokosovo brašno, u četvrtu višnje, petu ostavite 'al dente', u šestu dodate malo likera od kupina...  mogućnosti su neograničene.

coko_1

Uživajte i nema na čemu ;) 

A.Ć.
Foto: via Pinterest

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno