Recept za fantastičnu vruću čokoladu!
Tekst:Bonjour.ba
MODNE VIJESTIJednostavna chic delicija za hladne dane Već na sami spomen vruće čokolade zamislite sebe u toploj pidžami, omotani u toplu dekicu kako pod prigušenim svjetlima ispijate čarobni napitak uz omiljenu humorističnu seriju u pozadini.Divan osjećaj, znamo. No, budući da jakooo volimo svoje čitatelje, ne želimo da taj osjećaj kvarite tako što ćete napraviti vruću čokoladu iz vrećice, koja u sebi vjerojatno ima svega ukusnog, hm, osim stvarne čokolade. Zato, dragi naši, pratite naš jednostavan recept za zagarantiranu čokoladnu poslasticu.
Ne volimo pravila u puno stvari, pa tako ni u receptima, ali ovo su okvirno količine sastojaka koje su vam potrebne za dobru čokoladu:
- 1 litar mlijeka
- 2 žlice brašna, obično bijelo – bez onog 'oštro', 'podatno' i slične komplicirane osobine
- 3 žlice šećera – opet, običnog bijelog, a ako želite zdraviju toplu čokoladu, stavite steviu (slatka biljka koja ima 0% kalorija, mi svoju nalazimu u DM trgovinama)
- 4 žlice kakaa u prahu
- 100 grama čokolade koju volite – mi preporučujemo da koristite onu za kuhanje
- Mrvica soli i mrvica cimeta, ali stvarno – mrvica
Čokoladu pravimo tako što u tavu uspemo mlijeko koje se kuha na umjerenoj vatri (ili na br 4 ako imate elektirčno kolo) sve dok ne dođe do točke ključanja. U drugoj zdjeli izlomite čokoladu na kockice i ubacite u nju sve ostale sastojke. Promiješajte i ubacite u tavu u kojoj mlijeko skoro pa ključa. Uskoro će smjesa biti prepuna balončića koji se napušu i puknu. Ostavite tako da kuha 2-3 minute uz konstantno lagano miješanje. Probajte i ako vam se čini da nije dovoljno gusta ubacite još čokolade.
Skinite s vatre ili kola i servirajte.
Mi preporučujemo serviranje u malim čašama i u jednu dodate – malo lomljene bijele čokolade, u drugu dodate M&M bombone, u treću kokosovo brašno, u četvrtu višnje, petu ostavite 'al dente', u šestu dodate malo likera od kupina... mogućnosti su neograničene.
Uživajte i nema na čemu ;)
A.Ć.Foto: via Pinterest