Održana 1. dm akademija za 12 bh. poduzetnica! Zavirite u sasvim posebno druženje na Igmanu. - Bonjour.ba - bh.lifestyle...

Održana 1. dm akademija za 12 bh. poduzetnica! Zavirite u sasvim posebno druženje na Igmanu.

Tekst:

Bonjour.ba

EVENT
23.1.2023.

Edukacija, podrška bh. poduzetnicama i razvijanje zdravog poduzetničkog sistema u Bosni i Hercegovini osnova su projekta FEEL GOOD majica koji Bonjour.ba u suradnji s dm drogerie markt realizira već tri godine zaredom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Projekt je to kroz koji kupovinom jedne sasvim snažne majice, proizvedene i dizajnirane u BiH, u dm-u, kupci direktno podržavaju bh. poduzetnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Dosad smo kroz projekt osigurali edukaciju za više od 270 žena, održali 4 edukativna webinara, za 25 poduzetnica smo kreirali profesionalne fotografije, dok se 17 bh. poduzetnica uz svoje brendove predstavilo u novogodišnjem katalogu u sklopu projekta #poduzetneZAJEDNO.
A vjerujemo da je to tek početak u misiji jačanja kreativne industrije i ženskog poduzetništva u BiH.

Dizajn posljednje FEEL GOOD majice potpisuje umjetnik Haris Jusović, a kroz natpis SAVRŽENA željeli smo poručiti da je svaka žena savršena u svojoj nesavršenosti. Kroz pet mjeseci trajanja kampanje, zajedno s dm kupcima, osigurali smo donaciju od 9.000KM i organizaciju prve dm akademije za bh. poduzetnice.
Željeli smo kreirati intimno, ekskluzivno, inspirativno okruženje za bh. poduzetnice na jednoj sasvim posebnoj lokaciji kakav je hotel Monti na Igmanu te kroz cjelodnevno druženje pružiti znanja o domaćem tržištu, plasmanu proizvoda, marketingu i osobnom rastu.
Na akademiju se prijavilo više od 200 poduzetnica, a odabrano je 12 dama iz cijele Bosne i Hercegovine, različitih zanimanja i dobi, koje su kroz akademiju dobile korisne savjete od dama iz dm-a i Bonjour.ba tima koje su svoje znanje i brendove gradile upravo na bh. tržištu.

 
Prikaz snježne borove šume prekrivene snijegom, dok su se dame vozile prema lokaciji održavanja akademije, bio je samo mali uvod u iskustvo koje je čekalo bh. poduzetnice.
Akademija se održavala u lounge sobi unutar hotela Monti, u kojoj su prozori s pogledom na planine iznova selile snježnu idilu u prostor u kojem je vladala sjajna atmosfera od ranog jutra.

„Danas investiram u sebe!“ – poruka je koju smo utkali u photo zid, a romantičnom i istovremeno snažnom uređenju su doprinijeli i raskošni cvjetni aranžmani u pastelnim nijansama.

 

Članice dm tima: Ajla Hadžić, Nea Manjura, Jelena Radonja i Nadina Muminović

Dijana Ćavar i Ana Ćavar


Dame je pri dolasku dočekao custom made 'business kit'  kako bi potaknuli inspiraciju te podsjetili ih da mogu kreirati život kakav vole.
Pazeći da baš svaki detalj akademije iznova potakne dame da budu najbolja verzija sebe, kreirali smo raspored kroz koji su dame učile, ali i imale priliku kroz praktične vježbe naučiti više o plasmanu proizvoda i brendingu.

 

 

Jelena Radonja, asortiman menadžerica u dm-u te Ajla Hadžić, menadžerica marketinga ovog drogerijskog lidera na bh. tržištu, su damama iz prve ruke govorile o marketingu, ali i komunikaciji s partnerima. Dame su kasnije imale priliku i kroz praktičnu vježbu kreirati prezentacije o proizvodima dm robne marke i primijeniti naučeno. 
Svaki početak je period kada se suočavamo s mnogim nepoznanicama, i kada je svaki savjet o putu koji je pred nama veoma vrijedan. dm akademija je bila prilika da poduzetnicama pružimo
savjetovanje na osnovu našeg dosadašnjeg iskustva i znanja. #FEELGOOD kampanje su do sada pokazale sjajne rezultate te i u budućnosti nastavljamo podržavati razvoj ženskog poduzetništva.

izjavila je Ajla Hadžić, menadžerica marketinga dm BiH.

 Uslijedile su slatke pauze, druženje, kreiranje novih (poslovnih) prijateljstava, ali i uživanje u gourmet zalogajima unutar restorana Monti.

 

 

Drugi dio akademije bio je rezerviran za razgovor sa Bonjour.ba timom. 
Dijana Ćavar, urednica Bonjour.ba podijelila je iskustva i lekcije koje su joj pripomogle da bude uspješnija, snažnija i samopouzdanija na svom karijernom putu od part-time novinarke do urednice, ali i uz koje je ostvarila svoje snove.
Kroz #girltalk, Ana Ćavar, osnivačica Bonjour.ba je s poduzetnicama razgovarala o izazovima s kojima se susreću te kroz osobno iskustvo te konkretne primjere ponudila savjete kroz koje će nastaviti graditi svoje brendove.

 Vjerujem da zajedno možemo pomicati planine. Sretna sam jer uz projekt FEEL GOOD s dm drogerie markt timom već tri godine podržavamo razvoj i edukaciju bh. poduzetnica. Energija koja je danas vladala sjajan je pokazatelj kako fantastične domaće brendove imamo i koliko strasti poduzetnice ulažu u ostvarenje svojih snova. Vjerujemo da smo s dm akademijom za bh. poduzetnice započeli poduzetničku priču koja će iz godine u godinu rasti i postati platforma za razvoj poduzetničke scene i pokretanje nekih novih lijepih priča.“ – nadodala je Ana Ćavar.

 


 

Akademija za poduzetnice je uistinu nadmašila moja očekivanja. Iako je trajala jedan dan, izvukla sam jako puno bitnih lekcija prije svega jer je jako rijetko imati priliku čuti i učiti od "ljudi s terena" koji rade prodaju, marketing i bave se poduzetništvom. Predavačima je bilo jako stalo da nas nauče prave lekcije i podjele tips and tricks koje su i sami htjeli znati prije par godina. Od toga kako raditi prodajni pitch, kako se pripremiti za izlazak na tržište, formirati cijenu itd. do toga koje navike treba imati poduzetnik da ponese sav taj teret.“ - nadodala je Martina Đorđevska, osnivačica brenda Tegla i jedna od bh. poduzetnica koja je bila dio dm akademije.

 

Martina Đorđevska, Tegla

Maja Topčagić, bh. fotografkinja

Anja Kolovrat Rotim, Lex Consulting

Mia Kalisi, MIM

Šejla Pejković, Talks & Giggles

Josipa Raspudić, Lagom cakes

Tea Jukić, Trebaš tanjur

Nadira Ahatović, Zavrzlama Art Studio

Amra Kovačević, MAAR Jewerly

Hana Erović Basić, Vicéro

Lejla Dizdarević, Moyo

Članice Bonjour.ba i dm tima
 


U nastavku vam donosimo dio atmosfere s prve dm akademije i veselimo se novim FEEL GOOD pričama koje ćemo ispričati zajedno.
Sretni smo jer ćemo zajedno s vama nastaviti ovo uzbudljivo putovanje jer podržavati druge žene, ako nas pitate, uvijek je u trendu.

#StayTuned

 

***
Foto: Marko Jovančić za Bonjour.ba

Povezani članci

Najpopularniji članci