Sunčani dani su pred nama, a ove događaje u Sarajevu ne trebate propustiti - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Sunčani dani su pred nama, a ove događaje u Sarajevu ne trebate propustiti

Tekst:

Nevena Divčić

EVENT
8.6.2024.

Ovaj jun obećava da će biti posebno živahan mesec, ispunjen raznovrsnim događajima koji će zadovoljiti ukuse svih posjetilaca i stanovnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Od muzičkih festivala, izložbi, promocija knjiga i skupova za kreativce - Sarajevo nudi nebrojene prilike za zabavu i uživanje. U nastavku donosimo pregled nekoliko događaja koje možete posjetiti ovog vikenda i tokom mjeseca. Danas je Botanička bašta Zemaljskog muzeja domaćin Ljetnog OREA Art Marketa koji je okupio brojne ljubitelje kreativnosti, ali i onih koji gaje duh održivosti. 


Gdje još možete otići danas? 

U 20 sati u SARTR - u počinje predstava "Još smo živi" autorice Nejre Babić, a koja prati život jedne porodice nakon što ih istjeraju iz njihovog doma.

 Također, već nekoliko puta smo se osvrnuli na popularnost Garden od Dreams festivala te se nadamo da ste uspjeli uloviti svoju kartu za još dva dana koji su pred nama, a koji su okupili brojne ljubitelje muzike. 

 U Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo još danas možete pogledati izložbu dokumentarnih fotografija ''Razlike od kojih smo satkani - uvid u LGBTIQ živote'' koja će biti predstavljena na festivalu Kvirhana.

 Pozorište

U Kamernom Teatru 55 ovog mjeseca obratite pažnju na predstave "Ljubičasto"i "Djelidba" koje privlače pažnju publike. 

 U Narodnom pozorištu Sarajevo, 10. juna, na repertoaru je "Mišolovka", najpoznatije teatarsko djelo Agathe Christie te pokušajte uloviti i mjesto za sebe.


Foto: Narodno pozorište Sarajevo


Pored toga drama "Seljačka opera" opet je na teatarskim daskama 11.juna. 


Foto: Narodno pozorište SarajevoTakođer, iste večeri, 11.6. u 19 sati ljubitelji poezije imaju priliku uživati u promociji zbirke poezije savremenih pjesnika iz Australije i Novog Zelanda - "Bliski susreti poetske vrste" koja će se održati u Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti BiH. 

 Lokali i umjetnost 

U Kawi 10.6. u 19 sati pogledajte izložbu "Perforacije" koju je pripremio Darko Jovičić.

 

 

15.6. pridružite se sa ekipom Grupi KAL u Jazzbini i uživajte u zvukovima koje su odsvirali na hiljadam koncerata u inostranstvu, od svog nastanka 1996. godine. 

 Znate li gdje idete večeras? 

* * *
Naslovna fotografija: @mirlindalajqi

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno