U pekarnici Mrvica u Sarajevu održana degustacija nove vrste čokolade - upoznajte Ruby - Bonjour.ba - bh.lifestyle magaz...

U pekarnici Mrvica u Sarajevu održana degustacija nove vrste čokolade - upoznajte Ruby

Tekst:

Bonjour.ba

GOURMET
23.11.2018.

 Uz crnu, mliječnu i bijelu čokoladu, prošle godine predstavljena je još jedna vrsta čokolade, ružičasta čokolada koju je nakon osamdeset godina na tržište plasirala kompanija Barry Callebaut. Ruby dolazi od istoimene vrste kakao zrna, a specifična boja dobivena je posebnim postupkom procesiranja zrna bez dodavanja umjetnih okusa i boja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

mrvica rubyred 36

mrvica rubyred 37

mrvica rubyred 35

mrvica rubyred 13


To je i jedan od razloga, zašto je ubrzo nakon predstavljana, ružičasta čokolada ukrala simpatije javnosti. Svi slatkoljupci željeli su znati sve o novoj vrsti čokolade.
Osim boje, karakterističnog je i ukusa. Prvo što osjetite jeste autentični karakter mliječne čokolade, kremaste teksture i tipične tamne note kakaa, a zatim talas ukusa šumskog voća, s prepoznatljivim notama maline i tek malo borovnica, uz vrlo malo kiselkastog doživljaja okusa.

mrvica rubyred 18


Karakteristična boja i ukus potiču od zrna kakaovca boje rubina i nisu posljedica dodavanja voćnih aroma niti boja. Bilo je potrebno više od 13 godina da u kompaniji "Callebaut" potpuno istraže kako obraditi Ruby čokoladu. Uspjeli su postići da čokolada bude živahne, vesele boje, bez umjetnih aroma i bojila i da se nametnu trendu, te da konačno postoji roza čokolada, koja je zdrava. U sarajevskoj Mrvici su također svi posjetioci dobili priliku da isprobaju četvrtu vrstu čokolade, Ruby. Degustaciju u kojoj su uživali brojni posjetitelji, organizirali su Bashka i Mrvica Cafe & Bakery. Uživali su u slasticama kojima je Ruby dala specifičnu aromu, kremastu teksturu i unikatan okus.
.

mrvica rubyred 22

mrvica rubyred 54

mrvica rubyred 04

mrvica rubyred 24

mrvica rubyred 28

mrvica rubyred 68

mrvica rubyred 82

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno