Kuhajte kao modni dizajner - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Kuhajte kao modni dizajner

Tekst:

Bonjour.ba

MODNE VIJESTI
11.3.2012.

Peter Som recept za špinat souffle   Dan zahvalnosti u Americi je dan kada na obiteljskom stolu ničega ne smije nedostajati. Tako je i u slučaju dizajnera Peter Soma koji je pokazao kako on pravi svoj špinat souffle na koji je iznimno ponosan. Pa kuhaču u ruke drage dame i krenimo redom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Sastojci:
3 žlice neslanog maslaca + dodatno za zamastiti posudu
¼ šalice parmezana + dodatno za posipanje
3 žlice namjenskog brašna
1 šalica mlijeka
¼ žlice muškatnog oraščića
4 ekstra velika žumanjka sobne temperature
5 ekstra velikih bjelanjaka sobne temperature
½ šalice zrelog cheddar sira
1 paket zamrznutog sjeckanog špinata
1/8 čajne žlice tatara
Prstohvat papra i soli


Priprema:
Zagrijte pećnicu na 210 stupnjeva. Namastite maslacem 6 do 8 posudica za souffle i pospite ih ravnomjerno parmezanom. Zagrijte preostali maslac i kada se istopi sipajte brašno drvenom kuhačom i kuhajte 2 min uz neprestano miješanje. Maknite s vatre, ulijte mlijeko, muškatni oraščić, sol i papar. Kuhajte na laganoj vatri 1 min uz neprestano miješanje dok smjesa na postale lagana i glatka. Ponovno sklonite s vatre i dok je smjesa još vruća dodajte žumanjke jedan po jedan. Dodajte i  cheddar sir, ¼ šalice parmezana i špinat. Cijelu smjesu prebacite u veću zdjelu. Dodajte bjelanjke, tartar, prstohvat soli i sve umutite električnim mikserom s nastavkom za tijesto i to na način da prvo 1 min mutite s mikserom upaljenim na najmanju brzinu, zatim 1 min na srednju i na kraju 1 min na maksimalnu brzinu kako biste dobili čvrste krajeve tijesta. U drugoj zdjeli pomiješajte jednu četvrtinu bjelanjka sa ostatkom parmezana kako biste dobili laganu smjesu, a zatim to pomiješate s tijestom. Smjesu raspodijelite u zdjelice za souffle i poravnajte vrh smjese. Sa špatulom napravite veliki krug na površini smjese kako biste omogućili da se souffle jednako uzdiže i zdjelice smjestite na sredinu pećnice. Smanjite temperaturu u pećnici na 170 stupnjeva i pecite 30-35 minuta dok se souffle ne podigne i ne dobije smeđu koricu. Poslužite odmah.


A.P.
Foto: Teen vogue

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno