Ukusne, hrskave čokoladice koje možete napraviti doma u manje od pola sata
Tekst:Bonjour.ba, Promotivni članak
GOURMETPriprema slastica uvijek opušta, potiče dobro raspoloženje, kao i na eksperimentiranje s dobro poznatim aromama i okusima.
Posebice volimo one koje uz minimalan broj sastojaka i malo vremena daju maksimalan užitak.Ove čokoladice savršeno se uklapaju u ovaj opis.
Osim što dolaze u porcijama koje se mogu lako dijeliti, jako su ukusni i spremni unutar dvadesetak minuta. I ono najvažnije, za njihovu pripremu ne trebate paliti pećnicu.
Harry je koristeći hranjive žitarice te orašaste plodove s polica dm drogerie markt kreirao jelo koje ćete jesti solo, ponijeti kao užinu na poslu, ali i pripremati na kraju napornog dana.
Kompletnu kuharicu možete prelistati i besplatno preuzeti klikom OVDJE, a recept za ovo jelo iz Bonjour.cookbook Holiday edition 2021. donosimo i u nastavku.
Sastojci:
- 150 g dmBio ekspandirane riže ili žitarica
- 80 g dmBio orašastih plodova po želji (bademi,
- lješnjaci ili slično)
- 150 g dmBio tamne čokolade
- 2 velike kašike dmBio musa od badema
- 2 velike kašike dmBio kokosovog ulja
Priprema:
Za pripremu čokoladica je potrebno pripremiti i silikonske ili plastične kalupe.
U kalupe, ovisno o veličini, staviti po kašiku ekspandirane riže ili žitarica i kašiku usitnjenih orašastih plodova po želji. Tamnu čokoladu, kokosovo ulje i mus od badema istopiti na srednje visokoj temperaturi. Tečnu smjesu čokolade preliti preko žitarica i orašastih plodova do vrha kalupa.
Kalupe prebaciti u zamrzivač na pola sata da se čokolada ohladi. Prije serviranja čokoladice izvaditi iz kalupa.
***
Foto: Harry Cooper