Recept za zdrave čokoladne tartufe koje će svi obožavati
Tekst:Bonjour.ba
GOURMET
Kada smo u potrazi za slatkim receptima za cijelu obitelj, epiteti poput raw, zdravi i brza priprema, instant nas privuku da detaljnije istražimo koji su sve sastojci potrebni za njihovu pripremu. Najveća prednost raw kolača jeste što uz tek par sastojaka i bez paljenja pećnice dobijete poslasticu koja će uljepšati poslijepodnevno ispijanje kave. U ovu skupinu ubrajaju se i čokoladne tartufe, koje dolaze u bezbroj varijacija. U nastavku smo izdvojili klasičan recept koji vrijedi isprobati.
Potrebni sastojci:
100 g zobenih pahuljica
4 žlice kakao praha
1 žličica ekstrakta vanilije
16 datulja
4 žlice kokosovog ulja (rastopljenog)
2 žlice glatkog kikiriki maslaca
Priprema:
Datulje namočite u toploj vodi oko petnaest minuta. Zatim zobene pahuljice i kakao sameljite u brašno, dodajte ostale sastojke, izblendajte i oblikujte smjesu. Rukama oblikujte sitne kuglice i stavite ih u hladnjak na najmanje trideset minuta. Dobar tek!
Foto: pinterest.com