Recept za čokoladnu tortu bez glutena koja će razveseliti cijelu obitelj
Tekst:Bonjour.ba
GOURMETKuharice Jamie Olivera naš su izvor inspiracije u pripremi ukusnih svakodnevnih jela, koja će biti jednostavna za pripremu i zabavna, a često svratimo i u odjeljak deserta gdje se iznova zaljubimo u sočne, bogate i ukusne kombinacije okusa koje predstavi unutar svojih recepata. Naš favorit već nekoliko godina upravo je neodoljiv miks malina i čokolada, a ova bezglutenska torta spaja naše dvije velike ljubavi u pravu čaroliju okusa.
Sastojci:
300 g maslaca sobne temperature
300 g bezglutenskog brašna
300 g smeđeg šećera
4 jaja
1 žličica ekstrakta vanilije
1 žličica bezglutenskog praška za pecivo
6 žlica kakao praha
3 žlice mlijeka
Nadjev:
200 g šećera u prahu
4 žlice kakao praha
100 g maslaca
100 g krem sira
70 g malina
tamna čokolada s min. 75 % kakaa
Priprema:
Premažite dva okruga kalupa za torte maslacem i zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva.
Za pripremu tijesta, miksajte maslac i šećer dok ne postanu pjenasti. Zatim dodajte jaja i vaniliju te sve dobro izmiješate.
U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i kakao te umiješate u smjesu s jajima i kratko izmiksajte. Podijeliti smjesu ravnomjerno u dva kalupa i pecite 15 - 20 minuta. Izvadite tijesta iz pećnice i ostavite da se hlade.
Pripremiti nadjev - prvo miksajte zajedno maslac, kakao i šećer dok se ne sjedine pa dodajte krem sir. Umiješate ga špatulom dok se smjesa ne sjedini. Na ohlađen biskvit namažite pola nadjeva te dodajte maline koje ste prethodno malo zgnječili vilicom i posložite ih po nadjevu. Poklopite drugim biskvitom i ponovite postupak. Po vrhu dodajte par listića tamne čokolade. Dobar tek!
Foto: pinterest.com