Jesenska poslastica s kestenom u kojoj će uživati cijela obitelj
Tekst:Bonjour.ba
GOURMETPostoji li slađi vjesnik jeseni od mirisa kestenja koji se širi ulicama grada? Zvuk pucketanja i njegovog prženja instant nas poziva na kušanje, a ova svojevrsna grickalica nam i grije promrzle dlanove na prohladan jesenji dan.
Kako biste pripremili kestenje u udobnosti doma, potrebno je tek da ove šumske plodove čiju ste opnu prethodno zarezali stavite u lonac s vodom i kuhate dok voda ne uzavre. Zatim ih stavite na lim za pečenje i pecite dvadeset minuta na 220 stupnjeva. Jela s kestenjem neodoljiva su poslastica, zbog čega smo pronašli recept za deset koji će unijeti toplu jesensku atmosferu i u vašu kuhinju. Kako biste imali odlično društvo za filmski maraton i desert koji potiče bolje raspoloženje, isprobajte ovu slasticu!
#KREMA S KESTENJEM I ČOKOLADOM
300 g kesten pirea
3 jaja
200 g čokolade u prahu
20 ml ruma
100 ml mlijeka
60 g bijele čokolade
Pistacija / šećer u prahu (po želji)
U zdjelu koju ste postavili iznad lonca s proključalom vodom dodajte tri žumanjka i pjenjačom umutite u gustu kremu. Dodajte čokoladu u prahu i rum te miješajte dok se čokolada ne rastopi. Umiješajte i kesten pire te 100 ml mlijeka. Ohladite smjesu na sobnu temperaturu i zatim dodajte u čaše. Kremu obogatite naribanom bijelom čokoladom te usitnjenim pistacijom i šećerom u prahu.
Foto: pinterest.com