Zdravo i slasno by Bonjour.ba i Mercator: Mini tacosi sa tunom - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Zdravo i slasno by Bonjour.ba i Mercator: Mini tacosi sa tunom

Tekst:

Bonjour.ba, Promotivni članak

GOURMET
24.10.2022.

Jeste li i vi poželjeli okupiti drage osobe i uz omiljena jela organizirati druženja koja će biti ispunjena smijehom i pozitivnom energijom?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Topao ambijent i ugodna atmosfera koju čine naši najmiliji i ovog puta razlozi su da se poigramo u kuhinji i kreiramo snack koji će biti zvijezda naših druženja. U skladu s tim nekad potraga za idealnim zalogajčićima koji će oduševiti sve za stolom može potrajati satima, stoga smo i ovog puta osigurali da vaša trpeza postane mjesto okupljanja vaših ukućana, ali i gostiju.





Naime, nakon što smo prethodnog puta uživali u prepoznatljivim mirisima koje su stvarali neodoljivi muffini s ajvarom koje je za našu Zdravo i slasno by Bonjour.ba i Mercator rubriku kreirala Belma Halilović, ovog puta glavna gastro tema je tradicionalno jelo iz Meksika. 





Ukusni tacosi koji nam često izmame osmijeh na lice ovog mjeseca obilježit će naš blagovaonski stol, ali i nadolazeća druženja s bliskim osobama. Naime, Belma je ovog puta za našu rubriku kreirala jedinstven recept zbog kojeg ćete se poželjeti što prije teleportirati u kuhinju i baciti se na posao kreiranja ukusnog jela.





Ukusni komadići tune, pomiješani s neodoljivom salatom i laganim umakom od jogurta oduševit će vaša nepca. Kako biste pripremili što ukusnije jelo Belma je odabrala svježe i provjerene sastojke, kao i slasne tortilje Mercatorove robne marke Mercator. Detaljan popis sastojaka kao i samu pripremu donosimo u nastavku.

Sastojci: 

  • Tortilje 8/1 20cm 320g Hrusty
  • Tuna salata Mexico 160g Mare Aperto
  • Sir gouda 
  • Grčki jogurt
  • Ljubičasti luk
  • Zelena salata
  • Paradajz
  • Peršun
  • Sol i kopar
  • Limun





Priprema:

Tortilje iskružiti da budu manje (uz pomoć šolje ili zdjelice). Poredati ih u naopako okrenut kalup za muffine, kako bi zadržale svoj oblik. U svaku narendati gauda sira i peći 5 minuta u zagrijanoj pećnici na 250C.  U grčki jogurt dodati malo limunovog soka, sol i kopar. Izmiješati.

Tuna salatu izmiješati sa sitno sjeckanim paradajzom i lukom, dodati peršun i sol. U svaki tacos staviti zelenu salatu, pa tuna salatu i na kraju kašiku grčkog jogurta. Posuti sa peršunom.


* * *
Foto: Belma Halilović za Bonjour.ba

Povezani članci

Najpopularniji članci