Zdravo i slasno by Bonjour.ba i Mercator: Jednostavan recept za šarenu pasta salatu idealan za ljetne dane - Bonjour.ba...

Zdravo i slasno by Bonjour.ba i Mercator: Jednostavan recept za šarenu pasta salatu idealan za ljetne dane

Tekst:

Bonjour.ba, Promotivni članak

GOURMET
21.6.2022.

Tijekom izrazito visokih temperatura brzi i jednostavni recepti, a koji su toliko fini da za vrijeme objeda mnogi posežu za porcijom više, često nose epitet omiljenih obroka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Osim što sate provedene za štednjakom želimo zamijeniti uživanjem u svakom tračku sunčanih zraka, hranjive salate su pravo ljetno osvježenje. Sezonsko voće i povrće postalo je imperativ za ukusne ljetne recepte koji uz okrjepljujuću notu nose brojne nutrijente. Iako salatu često uvrstimo kao prilog obroku, uz odabrane sastojke možete napraviti cjelovito jelo.

 




Naime, idealne su za pripremu nakon radnog dana jer uz minimalno truda možete napraviti jelo kojem će teško tko za trpezom moći odoljeti. Upravo to je razlog da tijekom sezone sunčanih dana kombinacija salate i omiljenih kako povrtnih tako I mesnih namirnica postane obrok u kojem će uživati sve generacije.

 



Nakon što nam je otkrila čari pripreme gurmanske foccacie poput one iz najpoznatijih talijanskih trattorija, @h_belma_ je ovog puta u sklopu rubrike Zdravo i slasno by Bonjour.ba i Mercator kreirala recept za ukusnu ljetnu salatu koji ćete poželjeti pripremiti već danas. Posebna čar ovog recepta je to što uz samo nekoliko proizvoda možete dobiti veoma ukusno jelo koje će zadovoljiti i najzahtjevnije gurmane.  




Za pripremu ove kulinarske čarolije Belma je odabrala zdrave namirnice Mercatorovih robnih marki Bio zone i Mercator uz pomoć kojih će kreirati osvježavajuću rapsodiju okusa, a čiju listu donosimo u nastavku.


Sastojci:

Tjestenina penne BIO ZONE
Kukuruz šećerac M
Crvena paprika
Pileći file
Šampinjoni M
bijeli luk
grčki jogurt + limun
salata
začini




Priprema:

Tjesteninu skuhati po uputstvu sa ambalaže.
U tavi prepržiti luk, pa dodati piletinu i papriku isječene na kockice.
U zdjelu pomiješati salatu zelenu salatu, paradajz, tjesteninu, mješavinu iz tave te šampinjone i kukuruz. Sve dobro izmiješati.
Napraviti preliv od 4 kašike grčkog jogurta, 2 kašike maslinovog ulja i pola cijeđenog limuna. Preliti preko salate. Po želji dodatno začiniti.


* * *
Foto: Belma Halilović za Bonjour.ba

 

Povezani članci

Najpopularniji članci