Jaja za doručak na 4 kreativna načina

GASTRO
12.8.2019.

Kao jedna od zdravijih varijanti uz koje ćete započeti dan i vaš dnevni jelovnik, nameću se jaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim što sadrže proteine, dugo nas drže sitima te daju potreban boost i energiju za dužu listu obveza koje nas čekaju kroz (radni) dan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pripremati ih možemo na bezbroj načina te su odličan izbor za jelo i u poslijepodnevnim satima. Kako vam jutarnja rutina ne bi postala monotona, a ova namirnica dosadila, izdvojili smo četiri jednostavna recepta uz koja ćete se ponovno radovati doručku i sneni, ali s osmijehom na licu, pripremati ga. 

JAJA S RAJČICAMA I SIROM

U nešto dubljoj tavi zagrijte maslinovo ulje i dodajte usitnjen češnjak (1/2 režnja češnjaka). Kada omekša dodajte mu 4-5 žlica paradajz sosa i zatim dodajte jaja. Kada su jaja gotovo spremna za posluživanje dodajte 50 g usitnjene mozzarelle i uživajte u sočnom receptu posuđenom iz talijanske kuhinje. 

PUNJENA JAJA 

Pri pripremi punjenih jaja možete se poigrati s različitim nadjevima. Možete pomiješati par žlica majoneze i senfa, malo limuna i avokada, feta sir i maslinovo ulje ili usitnjenu slaninu i paradajz. Opcija je bezbroj. Prethodno je potrebno da stavite jaja kuhati. Zatim, tvrdo kuhana jaja prerežite na pola, žlicom im izvadite žumanjke u zdjelu te ih zgnječite vilicom. Dodajte ih u smjesu s ostalim sastojcima i tom masom napunite preostale bjelanjke. 

OMLET S POVRĆEM

Koristite sezonsko povrće kao zdrav dodatak jajima, a malo luka i gljive također su odličan odabir kroz cijelu godinu. Potrebno je da povrće prethodno prepržite na ulju, kako bi isparila sva tekućina te tek onda prelijete preko povrća umućena jaja. Omlet zatim pecite još 2-3 minute. 

MUFFINI S JAJIMA 

Usitnite ½ paprike, 1 mladi luk, ½ glavice luka te popržite par minuta na tavi dok ne omekša. Zatim povrće dodajte u smjesu s 2 jaja, 1 žlicom mlijeka i 2 žlice posnog sira. U kalupe za muffine raspodijelite smjesu i pecite oko 15 minuta na 180 stupnjeva, odnosno dok ne dobiju zlatnu boju. Dobar tek! 

GASTRO , 12.8.2019.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Foto by:

pinterest.com

Podijeli:

Posljednje objavljeno