Zaboravite šalove, nose se snoodovi!

STILSKI SAVJETI
4.11.2009.

Ako ove jeseni i zime želite izgledati moderno, zaboravite sve svoje šalove i kape. Ove sezone najbolji način za zaštiti se od hladnoće, naime, definitivno je takozvani snood. Snood je kombinacija šala i kape, prstenasta pletenina koja se jednostavno može nositi oko vrata ili se njezin stražnjim dijelom može prekriti i glava. Iako su snoodovi većini potpune nepoznanice, nešto sasvim čudno i nevrijedno zanimanja, činjenica je da oni nisu nikakav novi izum nego stari trend iz 80-ih, da su poharali svim jesensko-zimskim revijama, da ih najstrastvenije trendsetterice već imaju u ormaru te da će u svakom gradu s imalo modne osvještenosti – oni na ulicama biti najčešći grijači.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog svoje jednostavnosti, praktičnosti i višestranosti, svojevrsnog faktora iznenađenja koje izaziva među prisutnima, ali i znatne utilitarnosti, odnosno odličnog utopljavanja vrata i glave, snood je savršen modni dodatak za ovu sezonu. 'Kružni šal', kako ga također zovu, doživio je veoma stylish renesansu i postao glavni predmet žudnje gomile pomodnih dama.

Kao i svi veliki trendovi, i on se pojavljuje u bezbroj verzija; većinom je pleten ili krznen no izrađuje se i od tanjih tkanina, najčešće je sasvim udoban i prosječno širok, no pojavljuju se i brojni uski ili pak veoma široki i opušteni modeli, većinom se radi u tipično jesenskim bojama, no jasno, izbačeni su i snoodovi u raznim vrištećim bojama i čak oni posuti šljokicama. Česti su također oni s krupnim karo-uzorkom ili drugim kultnim uzorcima, ali i s resama, perjem i drugim detaljima.

 

 

ImageImage

 

ImageImage

 

 

No, kako od svega ovoga izabrati što kupiti? Naši favoriti za trendi dnevni look svakako su pletene verzije, pogotovo one s krupnim i zanimljivim vezom, te oni nešto tanji, npr. rebrasto prožeti sjajnim nitima, za nešto elegantniji outfit. Također ne preporučujemo snoodove u drečavim bojama, radije birajte iz široke palete lijepih zagasitih nijansi.

 

 

ImageImage

 

ImageImage

 

Na revijama smo se, jasno, mogli uvjeriti u svu raznolikost snooda. Najistaknutiji pokretači trenda ipak su dva branda – Missoni i Burberry – koji su kreirali potpuno suprotne verzije. Dok ih je luksuzni engleski Burberry, inače kroz povijest veliki kreator i zagovornik snoodova, predstavio u veoma profinjenim krznenim ili platnenim verzijama, uklopio u jako elegantne poslovne lookove i po mnogima doveo do savršenstva, talijanski Missoni dizajnirao je prvenstveno veoma opuštene, velike i široke snoodove, te ih, kombinirajući čak sa šalovima i kapama, vidio kao dio urbanih, slojevitih dnevnih lookova.

 

Tezi da je snood vodeći trend modnih dodataka za ovu sezonu svakako ide u prilog i činjenica da se pojavljuje i u mnogim muškim kolekcijama, a najveću pozornost i opću pomamu izazvali su, jasno, Burberryjevi modeli.

 

Uživajte u najljepšim primjercima snoodova s modnih revija:

 

Missoni

 

ImageImage

 

ImageImage

 

ImageImage

 

 

 

Burberry

 

ImageImage

 

ImageImage

 

ImageImage

 

ImageImage

 

ImageImage

 

ImageImage 

 

 

I.R.

 

 

STILSKI SAVJETI , 4.11.2009.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

  Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

  Povezani članci

  Članci iz rubrike

  Tekst by:

  BONJOUR.ba

  Podijeli:

  Posljednje objavljeno