‘‘Za mene ne postoji 'u modi' ili 'zastarjelo'."

INTERVJU
11.12.2010.

 INTERVJU: Marijana Pavlović, dizajnerica iza branda Beemara Weeding Accessories Ova tridesetosmogodišnjakinja, rođena u Sarajevu gdje je i živjela do svoje 21.godine nakon čega odlazi u Australiju, je privukla našu pažnju jer je zaljubljena u grafiku, u dizajn, u fotografiju, asesoare, djecu...i uspjela je da se uspješno bavi svim navedenim. Naime, Marijana Pavlović je diplomirala grafički dizajn, kojim se i profesionalno bavila 15 godina, koliko je boravila u Australiji, no ljubav prema muškarcu ju je dovukla natrag u BiH, točnije u Ljubuški, gdje sada živi i djeluje.Marijana stoji iza branda Beemara Weeding Accessories koji u ponudi ima torbice, novčanike, remenja, narukvice, privjeske, rokovnike, pozivnice..., a kako je nastala ova zanimljiva asesoarska priča, rekla nam je sama Marijana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Veliki dio tvog života se dogodio u Australiji i tamo su počeci tvog stvaralaštva. Kako su oni izgledali?

Dok sam studirala u Australiji radila sam kao fotograf i ljubav prema fotografiji je često evidentna u mom dizajnerskom radu. Kao grafički dizajner radila sam 10 godina, imala sam mali kreativni studio sa četiri zaposlenika. Tu su se razvijali komercijalni projekti za velike i manje firme, za koje smo mi dizajnirali vizualni identitet uključujući reklame, postere, kataloge i sav ostali promotivni materijal.

 

Image 

Image 

 

 

No gdje su se pojavili asesoari?

Usporedo s radom u firmi za grafički dizajn, ja sam uvijek pravila i šivala neke asesoare od kože i drugih materijala. Najprije su to bile stvarčice vezane direktno za moj radni prostor: rokovnici, torbe za dokumente, pernice, foto albumi itd. Ubrzo se javilo zanimanje za ove moje proizvode, zato jer su ručno i kvalitetno pravljeni, a naročito jer su pravljeni u Australiji u ograničenim količinama, a ne negdje u Kini ili Indiji u stotinama tisuća primjeraka.
U Australiji je u današnje vrijeme teško naći proizvod koji je made in Australija tako da su moje rukotvorine našle dosta obožavatelja koji vole kvalitetan domaći proizvod.
Takvu ideju sam ponijela sa sobom nazad u BiH, gdje isto pokušavam ponuditi kvalitetu i posebnost domaćeg dizajna.

 

Image 

Image 

 

Image 

Image 

 

 

 

Gdje danas stvaraš i na koji način kupci dolaze do tvojih asesoara?

Radim u kućnom studiju, uz dvoje male djece i posao polako nadilazi. Angažirala sam se i u rodnom Sarajevu gdje uz podršku svojih školskih prijateljica, također dizajnerica, sudjelujem na showroomima koje su one već godinama uhodavale, a ja sam eto imala čast da od prošle godine izlažem sa njima.
Moje rukotvorine se mogu kupiti i u Ljepostvarnici, poznatoj Sarajevskoj trgovini u kojoj se kupuju samo dizajnerski i umjetnički komadi lokalne proizvodnje. No pred u Ljepostvarnici mogu se kupiti i direktno u mom kućnom studiju, no svakako da je poželjno da me kupac kontaktira na broj telefona 063 251 146 i ugovori sastanak.
Isto tako  moguće je naručiti bilo koji od mojih proizvoda preko Beemara Weeding Accessories facebook stranici tako što se uplata izvrši na broj mog računa i proizvod šaljem postom ili autobusom ovisno od lokacije.

 

Image 

Image 

 

 

Koliko osobno pratiš trendove i koliko svoj rad uklapaš u njih?

Što se tiče mene i moje veze sa modom i trendovima, ja ih svakako pratim, ali uglavnom s profesionalnog aspekta. Uvijek volim vidjeti nove kreacije i odjeće i asesoara, inspiriraju me kombinacije boja i materijala, a i tehnike pravljenja.
A privatno, daleko sam od  toga da slijedim neki trend, za mene ne postoji 'u modi' ili 'zastarjelo', naročito kod torbi i drugih asesoara, oni su timeless i nikako ne mogu, po mom mišljenju, izići iz mode.

 

Image

Image 

 

 

 

 

Razgovarala: A.P.
Foto: Privatni album

INTERVJU , 11.12.2010.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

  Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

  Povezani članci

  Članci iz rubrike

  Tekst by:

  BONJOUR.ba

  Podijeli:

  Posljednje objavljeno