Upoznajte divnu Amru Čerkezović

INTERVJU
22.9.2011.
Bh. model kojem prognoziramo svjetsku karijeru    Amra ima sedamnaest godina i 11.9. ove godine je proglašena bh. Elite modelom za 2011. Ono što ju je izdvojilo od ostalih djevojka je nesvakidašnja, prozračna ljepota i gracioznost. Velike plave oči uz tamnu kosu i sramežljiv osmijeh su se pokazali kao dobitna kombinacija za ovu mladu djevojku.Prvi korak koji će napraviti prema inozemnoj karijeri jeste odlazak u Šangaj na svjetski izbor Elite Model look, a nakon toga joj ne sumnjamo slijede angažmani na pistama Londona, Milana i Pariza. Plahim dojmom koji Amra na prvu ostavlja pomislite da bi se odlično snašla u romantičnom Parizu, no ona vas odlučno demantira govoreći kako je London mjesto za nju.Amru smo „uhvatili“ na par minuta neposredno nakon izbora i pored toga što smo saznali da je vegetarijanka koja prakticira i jogu te da su je prijateljice nagovorile da se prijavi na Elite Model Look izbor, rekla nam je još par zanimljivh stvari. 


Prijateljice su te nagovorile da se prijaviš na izbor za Elite Model Look?

Da, zato što ja nikada nisam imala dovoljno samopouzdanja. Nisam ni očekivala da ću proći na prvom castingu, ne mogu da vjerujem da sam došla dovde.

Od kada se baviš manekenstvom?

Manekenstvom se nisam bavila prije takmičenja, tako da mi je sve ovo bilo novo. 

Što  od dosad urađenog smatraš najvećim uspjehom?

Pa, pošto nemam bas mnogo  „urađenog'', najvećim uspjehom smatram učešće na ovom takmičenju i mislim da i ako postignem nešto veće, ovo ce mi biti najdraže iskustvo. 

amra_cerkezovic_4

Amra s ostalim kandidatkinjama za bh. Elite model 2011.

Reviju kojeg dizajnera bi najradije nosila?

Alexander McQueen, definitivno. 

Koja manekenka/model ti je uzor?

Uzor nemam, ali kad bih morala izabrati nekoga, to bi bila Freja Beha Erichsen. Zbog njenog karaktera i sposobnosti da sve iznese na najbolji mogući način. 

Što očekuješ od svoje daljnje karijere i koji su ti planovi za budućnost?

Nemam neke posebne planove, ali bih voljela da odem negdje van BiH, jer ne vidim neku budućnost, bar u ovom poslu, kod nas. Također bih voljela da nosim revije, jer mi je to uvijek bilo draže od fotografiranja. 

PreviousNext

Razgovarala: Ana Perić
Foto: privatni album, Ensad Adilović Kinez

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

  Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

  Povezani članci

  Članci iz rubrike

  Tekst by:

  Bonjour

  Podijeli:

  Posljednje objavljeno: