3 ukusne, brze i jednostavne ideje za jelo s tikvicama

GASTRO
27.7.2019.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iskoristite sezonu tikvica kako biste pripremili ukusne zalogaje u kojima će uživati cijela obitelj.  
Tikvica je itekako zdravo ljetno povrće koje ima visok sadržaj vode, kao i vitamina B6 i C, beta karotena, a uz to ima i nisku kalorijsku vrijednost. Postoji bezbroj načina njene pripreme, a u nastavku smo izdvojili tri brza i ukusna recepta za svaki ukus. 


TJESTENINA S TIKVICAMA I KREMASTIM SIROM

Sastojci: 
2 srednje velike tikvice
500 g kremastog sira
tjestenina
2 režnja češnjaka
maslinovo ulje
sol, papir 

Priprema:

Popržite usitnjeni češnjak na malo maslinovog ulja. Ogulite i naribajte tikvice te dodajte u tavu. Poklopite tavu i neka se češnjak i tikvice pirjaju u vlastitom soku. Tikvice nakon par minuta sklonite s vatre i dodajte kremasti sir. Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Tjesteninu dodajte u tavu s tikvicama i sirom, izmiješajte i po potrebi vratite na vatru da se sir još istopi. Dodajte sol i papar prema vlastitim preferencijama.

KREMASTA JUHA S TIKVICAMA

Sastojci: 
700 g tikvica
Povrtni temeljac / voda
2 češnja češnjaka
1 srednje velik luk
1 kišna žlica ekstra djevičanskog ulja
2 čajne žlice currya
Bademi 
Sol

Priprema:

Na ulju popržite nasitnjeni luk. Smanjite vatru i dodajte tikvice koje ste prethodno narezali na sitne kokice. Začinite s curryem i solju te pirjajte nekoliko minuta. Zatim prelijte tikvice vodom ili povrtnim temeljcem. Kuhajte dok tikvice ne omekšaju. Skinite s vatre i izmiksajte uz pomoć miksera. Ohladite juhu i upotpunite ju sitno sjeckanim bademima (ili drugim orašastim plodovima) koje ste prethodno malo popržili na tavi.

UŠTIPCI OD TIKVICA

Sastojci: 
2 tikvice 
1 režanj češnjaka
2 mlada luka 
125 g feta sira 
1 žlica mente 
muškatni oraščić 
80 g brašna
 2 jaja 
1 žlica maslinovog ulja 
sol

Priprema:

Ogulite tikvice i naribajte.
U tavi popržite mladi luk na maslinovom ulju, a zatim dodajte zgnječeni češnjak. Nakon nekoliko minuta dodajte i tikvice. Kada omekšaju i poprime zlaćanu boju, sklonite s vatre i ostavite da se hlade. U velikoj posudi izmiješajte feta sir, mentu, muškatni oraščić, sol i papar, smjesu s tikvicama i jaja. Po potrebi dodajte malo mlijeka, ako je smjesa pregusta. Zagrijte ulje za prženje i pržite smjesu oblikovanu u popečke, sa svake strane oko 3 minute. Izvadite ih na kuhinjski ubrus kako bi se ocijedio višak ulja. 
Poslužite uz svježi sir ili kiselo vrhnje. 

GASTRO , 27.7.2019.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Foto by:

pinterest.com

Podijeli:

Posljednje objavljeno