Kako složiti platu sira koja će oduševiti sve vaše goste? Imamo šest trikova.

GASTRO
30.11.2019.

Hrana koju možemo jesti rukama ili tzv. finger food sjajna je opcija za sva večernja druženja s vašim prijateljima, odličan as u rukavu kad nenajavljeni gosti kucaju na vrata ili neodoljiva gesta za vašu obitelj kad dođe u posjetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo zato smo odlučili istražiti kako apsolutno uvijek i iz prve aranžirati sjajne plate sa sirom koje će izgledati neodoljivo, ali i biti iznimno ukusna kombinacija raznih okusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plata zaista može biti pomirba raznih okusa koji naizgled izgledaju nespojivo, no zapravo kreiraju rapsodiju okusa. Istražili smo koji trikovi će vašu platu sa sirom podignuti na novu razinu, zato brzo prelistajte dalje i otkrijte kako pripremiti najukusniju (i fotogeničnu platu) za svoje najmilije.

PRVI KORAK  - Sir

Na vašoj plati sa sirom ne smije i ne treba biti previše različitih vrsta sira. Optimalnu kombinaciju ćete postići uz tri različite vrste koje se sastoje od jednog mekanog sira, jednog tvrdog i jednog sira sa zanimljivim mirisom kao što je plavi sir. Za tvrdi sir je jako važno da ga narežete kako bi ga bilo lakše jesti, dok je situacija suprotna za meki sir – njega nemojte rezati prije posluživanja. Također, važno je da sve tri vrste sira rasporedite tako da se ne dodiruju, neka svaki od njih ima svoj prostor. 

DRUGI KORAK – DODAJTE SUHOMESNATE PROIZVODE

Drugi najvažniji gost svake plate sa sirom sigurno su salame, šunke, slanina i drugi suhomesnati proizvodi koji su već skoro dovoljni za neodoljivu užinu. Najbolji način kako aranžirati kriške mesa je ako ih savijete baš kao na fotografiji ispod. Tako će svatko moći lakše doći do svoje kriške, a da pritom ne unerede cijelu platu. 

TREĆI KORAK – Dodajte voće i povrće

Iako plata sa sirom nije nužno klasificirana kao zdravo jelo i večera koju preporučuju nutricionisti, pravi raj za vaše osjetilo okusa će napraviti dodatak u plati sa sirom poput marelica, šipka, smokvi, kestena i drugog voća, kao i rotkvica, salate, maslina i kiselih krastavaca i drugog povrća.

ČETVRTI KORAK – Grickalice prave značajnu razliku

Kada ovom cijelom dosadašnjem scenariju dodate i grickalice poput krekera, piškota, svježeg kruha, prepečenog tosta i drugih zanimljivih dodataka, vjerujte nam da će u vašem smjeru stizati samo riječi hvale od vaših gostiju. Dakako, to podrazumijeva i bademe, orahe i druge orašaste plodove.

PETI KORAK – Umaci

Pravi umak za platu sa sirom kreira isti efekt kao neodoljiva glazura na vašoj najdražoj torti. Uz senf, kompot, med ili tartar ne možete pogriješiti, a po ukusu i preferencijama vaših gostiju svatko će dobiti skoro beskrajnu listu kombinaciju za ukusno druženje kod vas. 

ŠESTI KORAK – Uređivanje

Prije no što servirate svoju platu sa sirom, ne zaboravite ju dodatno ukrasiti uz svježe listove ružmarina ili par bobica nekog šumskog voća.


Et voila! Vaša plata sa sirom je spremna. Dakako, nije potrebno da svaki put iskoristite sve ove trikove, više je bitno da između svih ovih savjeta izaberete ono što će uljepšati vašu platu svaki naredni put kad ju budete aranžirali.
Želimo vam sjajna vikend i afterwork druženja!

GASTRO , 30.11.2019.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Foto by:

pinterest.com

Podijeli:

Posljednje objavljeno