Svjetski dan tjestenine proslavite uz ova 3 ukusna i brza recepta

GASTRO
25.10.2019.

Tjestenina je gastronomska poslastica koja donosi zabavan miks tekstura, okusa, mirisa i različitih kuhinja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Savršeno se uklapa u comfort food, brzo se priprema i u gotovo svakoj kombinaciji okusa iznova oduševljava. Poziva na eksperimentiranje u kuhinji, a uz posebno odabrane začine dobivamo svježinu i prozračnost u jelima koji osvajaju mirisima na prvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kombinacije s povrćem, začinima, mesom, morskim plodovima, opcija je uistinu bezbroj.
Danas je Svjetski dan tjestenine, a mi imamo tri odlična recepta koja možete pripremiti već danas za večeru.

TJESTENINA S LIMUNOM I BROKULOM

Sastojci:

1 žlica maslinovog ulja
češnjak
2 šalice brokule
svježe naribani parmezan
špagete
1 limun
par listova bosiljka
1 manja čili paprika
sol i papar
sjemenke suncokreta

Priprema:

Stavite tjesteninu da se kuha prema uputama na pakiranju. U hladnu vodu dodajte brokulu i kuhajte svega 4-5 minuta. U međuvremenu na tavi ispržite češnjak, a onda mu dodajte i brokule. Začinite solju, paprom i čili paprikom. Iscijedite tjesteninu i dodajte ju u tavu s brokulom i češnjakom. Pospite po njoj svježe nasjeckani bosiljak, malo limunovog soka te parmezan i sjemenke suncokreta.



THAI NOODLE TJESTENINA S POVRĆEM

Sastojci:

Rezanci
1 krastavac
2 srednje mrkve
Tajlandski umak od kikirikija
šaka korijandera

Priprema:

Stavite tjesteninu da se kuha prema uputama na pakiranju. Nakon toga ocijedite i isperite hladnom vodom. U međuvremenu pripremite tajlandski umak od kikirikija. U veliku zdjelu dodajte kuhane rezance, umak od kikirikija, krastavce, mrkvu i korijander.



TJESTENINA S BUNDEVOM I SLANINOM

Sastojci:

400 g tjestenina penne
2 grančice ružmarina
1 crveni luk
5 tanko narezani kriški slanine
2 češnja češnjaka
kiselo vrhnje (12% masti)
300 g bundeve
parmezan
sol i papar
maslinovo ulje

Priprema:

Popržite trakice slanine dok ne postanu hrskave. Izvadite ih na papirnate ručnike kako bi upili višak masnoće. Zatim na tavi dinstajte luk dok ne dobijete zlatnu boju. Dodajte ružmarin, papar i sol, a zatim ubacite i usitnjeni češnjak.
Tjesteninu skuhajte prema uputama s pakiranja. Ocijedite, ali sačuvajte vodu u kojoj se kuhala tjestenina. Bundevu očistite i narežite na kockice. Skuhajte je u malo posoljene vode pa stavite u blender. Dodajte malo maslaca, soli, papra i malo mlijeka pa sve smiksajte. Zatim pire od bundeve i kiselo vrhnje dodajte u luk, sve dobro promiješajte i držite još kratko na laganijoj vatri. Bundevi dodajte tjesteninu te malo vode koje je ostalo od kuhanja tjestenine (tako da dobijete umak) i maknite sve s vatre. Trakice slanine servirajte na vrh i dodajte ribani parmezan prema želji.

Dobar tek! 

GASTRO , 25.10.2019.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Foto by:

pinterest.com

Podijeli:

Posljednje objavljeno