3 ukusna i jednostavna prijedloga kako dodati smokve na ljetni meni

GASTRO
20.8.2019.

Bila svježa ili sušena, smokva je jedna od osnovnih namirnica mediteranske kuhinje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istovremeno je sočna i slatka, bogata je antioksidansima i vitaminima i uz to, sjajan je dodatak slanim i slatkim jelima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako biste razmazili svoje nepce i u potpunosti uživali u aromama ovog super-voća, izdvojili smo tri recepta koji će obogatiti vaš tjedni jelovnik i obradovati cijelu obitelj.

HRSKAVA PIZZA S PRŠUTOM, MOZZARELLOM I SMOKVAMA 
Postoji li bolji način za završiti dan od ukusne pizze koja budi sva osjetila? 
Za pripremu će vam biti potrebno tijesto za pizzu, 2 pakiranja svježe mozzarelle, 8 kriški pršuta i 6 malih smokvi koji će uz Aceto balsamico, maslinovo ulje i malo soli i papra biti vaše novo omiljeno jelo. Za kompletan recept i detaljne upute klik ovdje

TART SA SMOKVAMA, ĐUMBIROM I BADEMIMA
Hrskav, sočan i ukusan desert koji će svojom teksturom, ali i okusom brzo ukrasti vaše simpatije. 
Pronašli smo gluten free recept koji ćete brzo pripremiti doma. Klik ovdje

SALATA SA SMOKVAMA
Uz klasičan miks pršuta, sira i malo smokvi, možete birati i kombinaciju smokvi sa zelenom salatom, kupusom, ali i paradajzom. Ove namirnice će uz senf, malo limuna i maslinovog ulja biti najukusnija ljetna salata. Salata kojoj vjeruju i brojni zaljubljenici u zanimljive teksture i kombinacije okusa sastoji se od 6 tanko narezanih smokvi, usitnjenu zelenu salatu, jednu jabuku, lješnjake te malo balzamičnog octa, maslinovog ulja, soli i papra. Okus – nezaboravan!
Dobar tek!

GASTRO , 20.8.2019.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Foto by:

whatsgabycooking.com, bojongourmet.com, purewow.com

Podijeli:

Posljednje objavljeno