Recept za zdrave i ukusne palačinke od namirnica koje se kriju i u vašem hladnjaku

GOURMET
26.1.2020.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko kaže da vaša omiljena poslastica ne može biti i zdrava?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Recept koji donosimo omogućava vam da ovog vikenda bez grižnje savjesti uživate u najdražem slatkišu iz djetinjstva – palačinkama. Osim što su zdrave, iznimno ih je lako i brzo napraviti, te sve sastojke možete vrlo lako pomiješati i u blenderu. 

Još ako tome dodate da uz ove palačinke možete dodati razne dodatke kao što su omiljeni domaći džemovi, svježe voće, čokolada, sirupi, šlag...
Recept otkrijte u nastavku. 

SASTOJCI:
2 srednje zrele banane 
2 jaja
1/2 šalice bademovog mlijeka
1 čajna žličica ekstrakta vanilije
1 ½ šalice zobene kaše, bez glutena po želji
2 žličice praška za pecivo
½ žličice mljevenog cimeta
¼ žličica soli

PRIPREMA:
Sve sastojke pomiješajte u blenderu maksimalno do jedne minute. Ukoliko nemate blender, uz pomoć vilice zgnječite banane te postepeno dodajte sve sastojke i miješajte dok ne dobijete kremastu smjesu. 
Lagano premažite tavu za prženje palačinki s kokosovim uljem, veganskim maslacem ili maslinovim uljem i stavite na srednje jaku vatru. Nakon što je tava vruća, dodajte 1/3 šalice tijesta na sredinu tave za svaku palačinku i pecite 2-4 minute dok palačinka ne naraste i po rubovima vidite nekoliko mjehurića.
Okrenite palačinku i pecite do zlatno smeđe boje s donje strane. Ako vidite da palačinka prebrzo postaje smeđa, smanjite jačinu vatre. 
Obrišite tavu, ponovo stavite ulje i tijesto za novu palačinku. 
Uživajte!


 

GOURMET , 26.1.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Foto by:

ambitiouskitchen.com

Podijeli:

Posljednje objavljeno