Stil pod povećalom: Giovanna Battaglia

STILSKI SAVJETI
1.6.2011.
Sve o stilu neodoljive talijanske modne uredniceUkoliko u našim street style izvješćima niste primijetili visoku tamnokosu damu koja, osim upečatljivim stilom, zavodi pogledom i dugim nogama, vrijeme je da to promijenimo. Giovanna Battaglia je, prije nego je postala ljubimica blogera, radila kao model za dvojac Dolce & Gabbana. No to baš i nije bio njen krajnji cilj.Ljubav prema svijetu mode i svemu što on donosi okrenula ju je k poslu stilistice. Njen talent i upornost ubrzo su prepoznati, što joj je donijelo i ulogu urednice u magazinu L'Uomo Vogue. Otada, iz godine u godinu, Giovanna je brižljivo gradila vlastiti modni izričaj, što su zdušno pratili Sartorialist i ostatak blogerske ekipe. Ona voli reći da je stil nešto što raste i razvija se kako vrijeme prolazi, a da velik utjecaj ima i njena okolina. Ako uzmete u obzir da su joj prirodno okružje dizajneri, modni urednici, fotografi i umjetnici, ne sumnjamo da ćemo od ove prekrasne Talijanke vidjeti još štošta.

gio_01

No Giovanna nije stala na poziciji urednice u magazinu L'Uomo Vogue. Otada njena karijera vrtoglavo napreduje, tako da smo njen rad kao stilistice, osim na brojnim revijama poznatih dizajnera, mogli pratiti u pariškim, kineskim i njemačkim izdanjima magazina Vogue, magazinima Vanity Fair, Numéro, Officiel i mnogim drugim. Bogati rezime joj je potom priskrbio ulogu urednice posebnih izdanja talijanskog Voguea, Vogue Gioiello i Vogue Pelle. Ova godina je pak za nju počela odlukom o napuštanju mjesta urednice i preseljenju u New York, i to radi ljubavi.
Naime, Giovannin dečko je Vladimir Restoin Roitfeld, trgovac umjetninama, kustos i menadžer mladih perspektivnih njujorških umjetnika. Vladimir je, pogađate, sin Carine Roitfeld, neuništive bivše modne urednice pariškog Voguea. 
No nemojte misliti da će se Giovanna na Manhattanu dosađivati. Magazin W je već zatražio njene usluge kao stilistice, a sigurni smo da je to tek početak novog poglavlja njene sjajne karijere.
O Giovanninom radu budemo pisali detaljnije, no sad bismo pozornost skrenuli na njen gotovo nepogrješiv stil, kojim nas oduševljava iz godine u godinu. 
Većina modnih urednika vodi računa o tome da ih ne uslikaju u istoj kreaciji više puta. Ne i Giovanna. Zbog toga, i nepretencioznog osmijeha, kojim redovno pozdravlja sve koji je fotografiraju, ostavlja dojam prizemljene i pristupačne osobe. U našim očima to ju čini još privlačnijom.
Kako postići dva totalno različita outfita sa istom haljinom? Koristite Giovannine savjete - obucite drugi sako, druge cipele, dodajte krznenu stolu ili efektnu maramu, et voilà!
Pogledajte zašto nas je ova talijanska bella donna očarala svojim stilom.

PreviousNext

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

  Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

  Povezani članci

  Članci iz rubrike

  Tekst by:

  Bonjour

  Podijeli:

  Posljednje objavljeno: