Evo gdje možete uživati u prelijepim jesenskim bojama prirode i laganoj šetnji nadomak Sarajeva - Bonjour.ba - bh.lifest...

Evo gdje možete uživati u prelijepim jesenskim bojama prirode i laganoj šetnji nadomak Sarajeva

Tekst:

Ilda Lihić-Isović

PUTOVANJA
16.10.2021.

Jedna od aktivnosti kojoj se posebice radujemo su izleti u jesenskoj sezoni koji sa sobom nose jedne od najdivnijih kolorita prirode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilo da ste fan boravka u prirodi na svježem planinskom zraku, volite laganije šetnje ili preferirate uživanje u domaćoj gastronomskoj ponudi, sve navedeno dostupno je u samo nekoliko minuta vožnje automobilom ili autobusom iz grada.

Pored uživanja u šetnji, planinarenju ili vožnji bicikla pronašli smo planinske staze gdje možete posmatrati jedan od najljepših pogleda na grad Sarajevo i prirodni krajolik.

Lokacije koje će vas ostaviti baz daha kriju se na otprilike devet kilometara od grada – izletišta Barice i Čavljak.

Foto: @skoja_sarajevo

Foto: @mers3d 

Naime, ova izletišta idealna su za laganu šetnju i uživanje u prirodi.

Također, tokom šetnje možete uživati u pogledu na stare kućice, okrijepiti se u jednom od objekata ili nastaviti put uređenim planinarskim stazama ka vrhovima Sarajevskog Ozrena – Crepoljskom i Bukoviku, ali i do spomenika prirode i vodopada Skakavac.

Činjenica da su blizu samog grada, da postoji do Barica minibus linija vikendom i praznicima po nekoliko puta dnevno, te spektakularan pogled koji se sa Barica pruža na grad, su jedni od glavnih razloga zbog kojih su ovo jedni od najpopularnijih sarajevskih izletišta.

Foto: @mattfielduk

Kako bismo vas motivisali da već ovaj vikend posjetite ove lokacije, u nastavku smo izdvojili još nekoliko Instagram fotografija koje će vas, ne sumnjamo, potpuno oduševiti. 

Foto: @van_ica

***

Naslovna fotografija: @3021_adventures
Tekst: Ilda Lihić-Isović

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno