Ova tri niskokalorična koktela idealna su za kućni party s curama 

GOURMET
14.6.2019.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otvorena terasa, osvježavajući kokteli, razgovor do u sitne sate i drage dame - imamo recept za opušten početak vikenda i odlično raspoloženje.

Kako bi vaš kućni party prošao savršeno, pronašli smo recepteza tri niskokalorična koktela koja su ujedno i jako ukusna. Njihova filozofija očituje se u odluci da birate kombinaciju okusa koja ne zahtijeva dodavanje šećera i naglasak stavlja na svježe, cijeđene sokove. A izdvojili smo i jedan recept za niskokalorični bezalkoholni koktel. 

Mimoza 

Sastojci:
75 ml pjenušavog vina
75 ml cijeđenog soka od naranče
par malina
par grančica ružmarina

U šejker uspite vino i sok od naranče i miješajte dok se sastojci u potpunosti ne povežu. Natočite u čašu, dodajte kocku leda, par svježih malina i grančicu ružmarina. Uživajte.


Margarita od kokosa

Sastojci:
45 ml niskokaloričnog mlijeka od kokosa
45 ml bijele tekile 
20 ml likera od naranče
120 ml kokosove vode
limeta
U šejker uspite kokosovo mlijeko, bijelu tekilu, liker od naranče te kokosovu vodu i miješajte dok se sastojci u potpunosti ne povežu. Natočite u času za uz led i komadić limete.

Hugo

Sastojci:
dvije žlice sirupa od bazge 
1,5 dl pjenušavog vina 
1 dl mineralne vode
nekoliko listića mente
limun ili limeta

U šejker uspite sirup od bazge, mineralnu vodu i vino i miješajte dok se sastojci u potpunosti ne povežu. Prespite u čašu, dodajte par kriški limuna ili limete i po želji iscijedite malo njihova soka. Upotpunite s listićima limete.

Bezalkoholna sangria 

Sastojci:
2 breskve
100 g borovnica
100 ml gazirane vode
1 naranča
2 žlice svježeg soka limete
5-6 kolutića limuna 
prirodni zaslađivač ili med (po želji)
listići metvice

U posudu stavite ¾ borovnice i metvicu te usitnite drobilicom dok se borovnice ne raspadnu. Smjesu prebacite u šejker i dodajte kriške naranče. Zatim dodajte gaziranu vodu, promiješajte i isprobajte. Po potrebi dodajte žlicu meda ili drugog prirodnog zaslađivača. Spremite u hladnjak do posluživanja. Na kraju dodajte nasjeckane breskve, limun i listiće metvice.


Et voilà! Lijep početak vikenda želimo. 

GOURMET , 14.6.2019.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Foto by:

pinterest.com

Podijeli:

Posljednje objavljeno