Ne znate što pripremiti za večeru? Mi imamo 2 brza i ukusna recepta

GASTRO
15.11.2019.

Pomirba između napornog dana provedenog u uredu te ukusne večere pripremljene doma, očitava se upravo kroz ukusne, hranjive i brze recepte koji donose zabavan miks raznih kuhinja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako tome dodamo pametno isplaniranu kupnju namirnica potrebnih za tjedan i planiranje obroka, kuhanje večere za sebe i obitelj postaje znatno jednostavnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Računajući na to, pronašli smo recepte za jela koja su jednostavna i brza za pripremanje i k tome unose malo kreativnosti u vaš stalni jelovnik. U nastavku smo izdvojili dva ukusna recpeta koja vrijedi isprobati. 


PILETINA S RIŽOM I ĐUMBIROM

Sastojci:

1 šalica univerzalnog brašna
2 velika jaja
1 šalica krušnih mrvica
4 pileća fileta
Sol i mljevena paprika
1 1/2 žlice biljnog ulja 
3 češnja češnjaka 
2 žličice oguljenog đumbira
3 glavice bijelog luka, izrezane i nasjeckane
3 šalice bijele riže
150 g graška
1 avokado, optimalno

Brašno, jaja i krušne mrvice stavite u 3 odvojene plitke zdjele. Začinite piletinu solju i paprikom; uvaljajte svaki filet u brašno, umočite u jaje, pustite da se višak ocijedi, a zatim uvaljajte u krušne mrvice do ravnomjernog premazivanja. Prebacite na tanjur.
Zagrijte ulje u tavi za prženje na srednje jakoj vatri. Dodajte piletinu i pecite do zlatno smeđe boje, oko 4 minute. Preokrenite i nastavite pržiti dok ne postane zlatna i na drugoj strani, još oko 3 minute. Izvadite piletinu na tanjur da se ocijedi višak masnoće; začinite solju.
U međuvremenu, zagrijte biljno ulje u drugoj velikoj tavi za prženje na jakoj vatri. Dodajte usitnjeni luk i narendani đumbir te pržite oko 30 sekundi. Dodajte rižu, grašak i vodu ( oko 9 šalica vode) i  miješajući kuhati dok sva voda ne ispari. Piletinu poslužite uz rižu te par kriški avokada. 

FAJITA S PILETINOM, PAPRIKOM I LIMETOM

Sastojci:

1 žlica čilija u prahu
sol i mljeveni crni papar
12 do 15 paprika, prepolovljene i očišćene
1 veliki luk, tanko narezan
2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1,5 kg pilećih fileta
Sok od 1 limete
8 tortilja 

Za posluživanje - Sir, guacamole, ljuti umak, salsa i kiselo vrhnje

Upute:

Zagrijte pećnicu na 180 °C. Obložite lim za pečenje folijom.
Pomiješajte čili u prahu, 2 žličice soli i 1 žličicu papra u maloj zdjeli. Na pripremljeni lim za pečenje stavite paprike i luk, pokapajte 1 žlicu ulja i začinite s polovicom čili smjese koju ste pripremili. Stavite u pećnicu.
U međuvremenu, piletinu narežite na kriške i ubacite u veliku zdjelu s ostatkom čile smjese te dodajte još jednu žlicu ulja. Sve izmiješajte.
Nakon što paprike omekšaju i počnu se peći, na pleh za pečenje dodajte piletinu i luk te pecite dok ne dobije zlatnu nijansu. Izvadite i meso i paprike iz pećnice. Nakon prženja, pospite meso sokom od limete. Poslužite uz zagrijane tortilje, sir, guacamole, ljuti umak, salsu i kiselo vrhnje.

GASTRO , 15.11.2019.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Foto by:

pinterest.com

Podijeli:

Posljednje objavljeno