Najbolje iz modnih magazina za svibanj!

STILSKI SAVJETI
15.5.2010.

Svibanjska izdanja modnih magazina obilježile su Gwyneth Paltrow, Natalia Vodianova, Daria Werbowy i Karlie Kloss, jer je svaka od njih ovog mjeseca sudjelovala u barem dva modno-fotografska projekta. Osim njih, u modnim magazinima često se spominjala i Amerika, u kontekstu američke djevojke, žene, povijesti i mode. Pogledajte i kako su fotografi i urednici predstavili proljetne i ljetne trendovi, odjeljene na one romantične, lepršave i elegantne, poslovne – te još jedan editorijal popularnog tipa barokno uređeni stan + couture haljine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

 

 

 

 

 

Vogue UK
Gwyneth Paltrow

 

Image

 

S narandžaste svibanjske naslovnice britanskog Vogue suptilno se smiješi oskarovka Gwyneth Paltrow. Naslovnicom potpuno domira izabrana boja, a zatim i pjegice s lica glumice te crni eyeliner oko njezinih očiju. Cijelim editorijalom, pak, dominiraju crni grudnjaci. 37-godišnja Paltrow, naime, otkrila je svoju figuru fotografu Mariu Testinu te pozirala u donjem rublju by Knickers, te Hérmesovom baloneru, Ferragamovim hlačama, Loubutinovim cipelama i drugome. Konačni rezultat, priznat ćemo, nije nas oduševio. No ono što je zasigurno ostavilo dojam na poklonike Gwyneth njezine su izjave o privatnom životu:


O da, ja mogu biti zla. Mogu se udušiti u tračevima i definitivno mogu započeti osvetu. Zapravo, trenutno imam jedan problem s prijateljicom i jako sam ljuta na nju. Ali osveta nagriza čovjeka i ne čini me sretnom. Znam da ću se probuditi ujutro i osjećati se grozno. Zatim ću shvatiti da je to tako jer u sebi nosim previše mržnje.“

 

Image

Image

Image 

 

 

Na nekim drugim editorijalima iz britanskog Voguea zadržali smo se ipak malo duže.


Prvi od njih zove se Born In The USA i idejno je izravno povezan s američkim modelom Karlie Kloss. Tako Karlie u editorijalu glumi jednu tipičnu svoju sunarodnjakinju, djevojku koja pije milkshake, puše balone od žvakaće gume, ide u školu, povezana je sa svojim školskim ormarićem i ponekad igra baseball. No, ako ste pomislili da će zbog navedenih stereotipa editorijal biti nalik na američke tinejdžerske filmove, daleko ste od ove priče. Karlie, naime, nije dobila ulogu bogate, zgodne i prelijepe trendsetterice, nego pomalo buntovne djevojke, alternativke sa smeđim podočnjacima, masnom kosom i izraženim ušima. Začudi li vas ovakav prikaz Amerike, samo se sjetite da ovo nije njihova produkcija sklona idealiziranju tinejdžera i svijeta u kojemu žive.

 

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image 

 

 

Ako ne mislite da su pješčana plaža i pjenušavi valovi idealna podloga za predstavljanje ženstvenih ljetnih haljina i lijepih sandala, Vogue UK svojim će vas editorijalom From Sheer To Eternity s francuskim modelom Constancom Jablonski, podsjetiti kakve draži ima ta kombinacija. Ove fotografije, jednostavno lijepe u skoro svakom pogledu, učinile su da ovaj editorijal bude drugi plus svibanjskom broju Vogue UK-a.

 

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

 

 

 

Harper's Bazaar US
Gwyneth Paltrow

 

Image

 

S obzirom da su za zvijezdu mjeseca izabrali istu glumicu, usporedimo li središnje editorijale američkog  Bazaara i britanskog Voguea, prvi je po nama je daleko nadmašio potonjeg. Raskošna scenografija Bazaarovog editorijala ipak je ostavila veći dojam od Vogueovih minimalističkih fotografija, te Bazaarov editorijal, za razliku od konkurentskog, ima potpuno jasnu temu, određeni ambijent te znatan faktor iznenađenja – a to je ono što masovno čitateljstvo traži. Ipak, Bazaarovu naslovnicu ne bismo se usudili ocjenjivati boljom od Vogueove – na tom je planu Bazaar i ovoga mjeseca podbacio.

 

Image

Image

Image

Image

Image

Image 

 

 

Druga uspješnica Harper's Bazaara iz ovog broja njihov je pogled na niz predjesenskih kolekcija dizajnera kao što su Armani, Moschino, Givenchy, Botegga Veneta, Hérmes, Marni, Blumarine, Ralph Lauren i mnogi drugi. Model je Barbara Palvin a obilježja editorijala – crvena, crna, bijela i siva boja, zlatne naušnice, crveni ruž i raznolikost uzoraka – objedinjeni su u naglašenu eleganciju.

 

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

 

 

 

Vogue China
Natalia Vodianova
 
Image
Image 
 

Kineski Vogue ovog se mjeseca odlučio za jedan sve češći koncept u modnim magazinima – takozvanu 'opsjednutost glavnom zvijezdom'. Naime, urednici su svojoj naslovnoj djevojci odlučili podariti dvije naslovnice te ne jedan, nego tri editorijala. Tako Nataliu Vodianovu u kineskom izdanju Mode imamo priliku gledati u pričama The Seated Beauty, Dream Girl i Dancer In The Dream. Naš favorit prvi je editorijal u kojemu Natalija igra romantičnu djevojačku ulogu nadahnutu prošlošću, dok je drugi, iako idejno sanjiv i nevin, po nama narušen teškim make-upom koji ne pristaje datom tematskom predlošku. Prejaka šminka u suradnji s Photoshopom učinila je Natalijino lice skoro neprepoznatljivim jer nam ju je, za razliku od njeznih uobičajenih prirodnih izdanja, servirala potpuno umjetnu. Posljednji editorijal treperavih fotografija popravio je konačni dojam i prevagnuo za bolju većinu.

 

Image
Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

 

 

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

 

 

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

 

 

 

Vogue US
Sarah Jessica Parker

 

Image

 

Kao što ste već čitali, američki Vogue ovoga se mjeseca naklonio Sarah Jessici Parker, te je cijeli broj u znaku američke žene. Tako unutar magazina na tu temu moćete pronaći još dva editorijala, jedan posvećen američkoj ženi kroz povijest, a drugi njezinoj modi.

Pomodnu Amerikanku odglumila je Daria Werbowy, u editorijalu Amerikanke u Parizu. U turneji francuskim gradom Daria je nosila dizajne Alexandera Wanga, Phillipa Lima, Chanela, Donne Karan, Tommyja Hilfigera, Ralpha Laurena i druge.

 

Image

Image

Image

Image

Image

Image

 

 

S druge strane, Amerikanke kroz povijest osim Darie Werbowy glumile su i Lara Stone, Kasia Struss, Karlie Kloss, Chanel Iman, Raquel Zimmermann, Sasha Pivovarova, Patricia van der Vliet, Liya Kebede, Frida Gustavsson i Mirte Maas. Svjestan koliko moda iz prošlosti inspirira dizajnere, Vogue nam pokazuje kako modu iz raznih povijesnih razdoblja (od prvog američkog ideala ženske ljepote Gibson Girl iz 20-ih, preko flapper djevojaka s liberalnim pogled na život i bohemskog stila iz razdoblja američkog apstraktnog ekspresionizma, do raskošnih holivudskih toaleta iz 30-ih, razdoblja radničke klase sve do rata) – nositi danas. „Rat, mir i što smo nosili“, kažu iz Voguea.

 

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

 

 

I.R.

 

STILSKI SAVJETI , 15.5.2010.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

  Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

  Povezani članci

  Članci iz rubrike

  Tekst by:

  BONJOUR.ba

  Podijeli:

  Posljednje objavljeno