Uz nošenje ružičaste vrpce, ovo su 4 dodatne stvari koje možete napraviti u mjesecu podizanja svijesti o raku dojke - Bo...

Uz nošenje ružičaste vrpce, ovo su 4 dodatne stvari koje možete napraviti u mjesecu podizanja svijesti o raku dojke

Tekst:

Marija Perić

ZDRAVLJE I NJEGA
18.10.2022.

Deseti mjesec prepoznat je kao mjesec podizanja svijesti o raku dojke čime se želi ukloniti tabu prizvuk ove teme i uz pomoć čega se želi dodatno educirati sve dame o važnosti ranog uočavanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rano uočavanje je jedan od najvažnijih elemenata za lakše liječenje raka dojke i zato se dame motiviraju da idu na svoj godišnji pregled grudi kod doktora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovom mjesecu želimo skrenuti pozornost na temu raka dojke kroz važne i smislene rituale koji će zaista usaditi nove navike i potaknuti nove promjene.

Foto: Pexels

Zato smo izdvojili nekoliko savjeta kako se uključiti u podizanje svijesti o raku dojke kroz posebne rituale, educiranje ili podsjetnike. Savjete otkrijte u nastavku.

Podsjetite dame koje su dio vašeg života da zakažu svoj pregled grudi kod doktora

Svjesni činjenice da je rano otkrivanje raka dojke jedna od najvećih prednosti u utrci s ovom bolesti, važno je da jednom godišnje obavite pregled grudi. Jedan od najčešćih i korisnih savjeta je da to učinite oko vašeg rođendana, što će vam svake godine biti podsjetnik na ovaj važan pregled. Isti taj savjet možete podijeliti sa svojom mamom, sestrom, tetom, prijateljicom i drugim posebnim ženama u vašem životu.

Iskoristite društvene mreže za dijeljenje pozitivnih i ohrabrujućih priča i podsjetnika za odlazak na pregled

Društvene mreže danas koristimo za prenošenje raznih poruka. Zašto jedna od njih ne bi bila usmjerena i na podizanje svijesti o raku dojke gdje ćete kroz grafike, poruke i na razne druge načine biti podrška i širiti podsjetnike za odlazak na pregled za dame diljem svijeta.

Foto: Unsplash

Educirajte djevojke o važnosti ispravne i raznolike prehrane, kao i o treningu i boravku vani

Osim što je važno da se odrasle žene educiraju, važno je i da tijekom tinejdžerskih dana upoznamo ispravne informacije o pravilnoj prehrani i treningu. Upravo ove dvije sastavnice života mogu smanjiti rizik od raka dojke i pomoći da djevojke izrastaju u dame koje su zdrave i upoznate sa ispravnim nutricionističkim informacijama i prednostima fizičkog treninga i aktivnosti.   

Poklonite vrijeme sebi za dodatno istraživanje o ženskom zdravlju

Danas Internet i knjige postaju primarni izvor informacija. Zašto ih ne bismo iskoristili za bolje upoznavanje sa našim zdravljem i funkcijom pojedinih dijelova tijela? Možemo se informirati o raznolikoj prehrani i važnosti treninga, možemo kreirati nove rutine i prehrambene navike na osnovu vodiča online, a možemo i saznati nešto više o preventivnim pregledima i što sve trebamo imati na umu za žensko zdravlje. Ove informacije biti će vam od velike važnosti i pomoći će vam bolje razumjeti kako vaše tijelo funkcionira. Jer ipak je danas slušanje vlastitog tijela jedna od najvažnijih vještina koju možete posjedovati.

Foto: Unsplash

*** 
Naslovna fotografija: Pexels
Tekst: Marija Perić

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno