Lemurova ljubav by Ivana Kuzmanović

BONJOUR.CLUB
28.2.2011.

Kritika je napokon stigla u Grad.  Kolumna koju morate pročitati.Tko je sad pa ova, mislite vi. Ne čudim se, jer to sam isto jednom, ne tako davnom prigodom, pomislila i ja. Naime, za BiH čitateljstvu relativno nepoznatu srbijansku spisateljicu Ivanu Kuzmanović čula sam iz moje druge po redu opsesije – novina (inače, tu i tamo poslušam preporuku iz novina i počastim se nekim djelom). Recenzija štura, tjera te da misliš –ok, kakve veze sad ima lemur? Ljubavni roman i to limunada teške kategorije, zaključujem.Sada mogu reći da zaključujem naivno, a zašto naivno - o tome poslije.Knjiga mi je kupljena (hvala dragi prijatelju, kako za ovu tako i za sve koje mi povremeno dovlačiš) i onda je neko vrijeme čuvala policu i skupljala prašinu. No kako mi vrag ne da mira, dočekala je svojih pet minuta. I to onih vezanih uz prvi odlazak na more prošlo ljeto.Iznajmljena ležaljka, Tučepi, knjiga i ja.  Ljepota!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

 

 

 

 

 Image

Izvorni naslov: Lemurova ljubav
Broj stranica: 249
Godina izdanja: 2009
Uvez: meki
Format: 13x20
Cijena: 14 KM
 


A počelo je tako predvidljivo. Čisti stereotip srbijanske prijestolnice, kakav mogu vidjeti u Svetu i Scandalu, pomislih. No kako i ne bih. Poslušajte ovo - ona tražena pjevačica, za čije se nastupe otimaju po beogradskim klubovima, on oženjeni uspješni biznismen s dvoje djece.  Ljubav i strast na prvi pogled. Sad će se Una i Igor peglati cijelu knjigu (srećom nije nešto velika) i na kraju će završiti zajedno i živjeti do kraja života, opet pomislih - i to opet naivno.

To mi odgovara, taman dok se ne spakiramo i krenemo kući to popodne, oni će riješiti sve zavrzlame.
I dok čekam da ljubav pobijedi sve prepreke, iznenadni događaj na samom početku me „ošamari“. Pridigla sam se na ležaljci i ne mogu vjerovati - on odmah na početku ostavlja sve i počinje zajednički život s „pevaljkom“. Ne može biti sve tako jednostavno, mora da će ih sad nešto rastaviti, pa će se peglat i na živjeti sretno do kraja života...
Ne nagađaj, već čitaj!, zapovjedim sama sebi.
I polako počinje -  početna zaljubljenost, zatim ljubav prerastaju u neizvjesnost, opsesiju i mučenje jedno drugog. Kako se sve završi, neću reći da ne pokvarim užitak, ali vjerujte opis tog puta je fascinantan.
Spisateljica britko i glatko vodi cijelu priču i nisam se ni najmanje iznenadila kad sam doznala da ju  je sama i proživjela, a priča i osjećanja koja je prate nisu strana nijednoj ženi (barem ja ne poznajem takvu).
Pretvaranje karakterne, principijelne  i odlučne žene u depresiju koja diše, hrani  se i gleda u telefonu za koji čeka da zazvoni, životna je priča u kojoj se barem jednom svaka žena našla. Bezgranično praštanje, prelazak preko stvari koje su nekad bile nezamislive, a sve to za mrvice nečije pažnje, zatim opsesija, praćenje...i da ne nabrajam dalje.
Rješenja takve situacije su mnogobrojna, a izlaza i raznih putova ima.  Spisateljica nam nudi svoj izlaz, a ja vam opet neću pokvariti užitak čitanja i reći kakav.


Vi uživajte u Lemurovoj ljubavi dok ja već držim u rukama još jedan besteseller ove autorice pod nazivom Manje od tri – jednostavno moram provjeriti što se tu još dalo ispričati.

 

 


Do sljedećeg puta.
Znate da volite moje kritike.
Ne volite nužno i mene.
Ja volim vas.
Čitajte.

Image


BONJOUR.CLUB , 28.2.2011.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

  Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

  Povezani članci

  Članci iz rubrike

  Tekst by:

  BONJOUR.ba

  Podijeli:

  Posljednje objavljeno