Lamingtons – nešto drugačija verzija sočnih čupavaca sa džemom od jagoda

GOURMET
21.7.2020.

Ova ukusna poslastica je evopska verzija poznatog australskog Lamington kolača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, spužvasti kolač namočen u čokoladni umak, a zatim u nezaslađeni, usitnjeni kokos jedna je od najpoznatijih, brzih slastica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve što vam treba za pripremu jest nekoliko jednostavnih sastojaka za biskvit, džem po želji, čokoladni umak i kokos za dekoraciju. Pratite li upute, dobit ćete sočan i ukusan kolač kojem ćete se poželjeti češće vratiti.

SASTOJCI

Za Biskvit:

  • 3 jaja
  • 150 g šećera 
  • 100 ml ulja
  • 100 ml mlijeka
  • 130 g brašna
  • 10 g praška za pecivo
  • Prstohvat soli

Za čokoladni umak:

  • 250 g tamne čokolade
  • 250 g maslaca
  • 200 ml mlijeka

Za dekoraciju:

  • 300 grama kokosa

PRIPREMA:

Odvojite žumanjke i bjelanjke te umiješajte bjelanjke u prozračnu pjenu. Pomiješajte žumanjke i ulje sa šećerom te polako dodajte prašak za pecivo i mlijeko. Zatim dodajte prstohvat soli i lagano umiješajte bjelanjke sa smjesom žumanjaka. Izlijte u tepsiju obloženu pergamentnim papirom i pecite u zagrijanoj pećnici (180 ° C / 350 ° F) dvadeset minuta. Ostavite da se kolač ohladi pola sata. Ohlađen biskvit prerežite na pola, obilno ga premažite džemom od jagoda, a onda oblikujte u kocke. Otopite čokoladu s maslacem i mlijekom da dobijete umak. Brzo umočite sve strane kolača u čokoladu, a zatim ih valjajte u kokosu. Poslužite na sobnoj temperaturi.

Svakog 21.7. ( danas), u Australiji se obilježava Nacionalni dan lamingtona što je samo još jedan razlog da već danas pripremite ovaj generacijama omiljeni i brzi kolač.

Bon apetit!

GOURMET , 21.7.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Ilda Lihić-Isović

Foto by:

@anasbakingchronicles

Podijeli:

Posljednje objavljeno