INTERVJU: Mojatorba – inovativan bh. brand

INTERVJU
31.10.2011.

Kako je nastao novi brand torbi?   Mojatorba je inkluzivni brand torbi od kože i tekstila koju izrađuju zanatlije sarajevskog Centra za samopouzdanje u suradnji s dizajnerima. Nastao je tokom projekta All Inclusive Sarajevo koji su organizirali Kulturanti i Royal College of Art Helen Hamlyn Centre uz podršku British Councila.Kako je nastala Mojatorba i od čega ju izrađujete?Cilj nam je bio kreirati održiv poslovni model baziran na dizajnu koji kroz Centar za samopouzdanje koristi i promovira mrežu različitih zanatskih vještina. Tim dizajnera različitih specijalnosti zajedno je radio na dizajnu unikatne i atraktivne kožne torbe koja postaje osnova prepoznatljivog stila. Dizajn koristi visoko kvalitetne kožne proizvode Damira Husejnovića, u kombinaciji s različitim materijalima koje su kreirali ostali članovi Centra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zašto ste se odlučili na jednostavni dizajn?

Namjera nam je bila kreirati model poslovanja koji se oslanja na povećanje vrijednosti robe i njene maloprodajne cijene, kao i dobiti ostvarene po prodanoj torbi. Da bi smo tome uspjeli, kreirali smo torbu jednostavnu, trajnu, visoko cijenjenu i personalnu.

Mojatorba dolazi u obliku dva modela, rekli bismo casual i poslovni. Kakve su karakteristike jednog, a kakve drugog modela?

Prva Mojatorba je jednostavna ženska torba s dva džepa, koja se nosi s ramena na remenjima koji se mogu skinuti. Ova torba se može izvrnuti tako da izvana bude jednostavna, elegantna i izdržljiva koža ili vrlo individualno odštampano platno. Remenja se također na torbu mogu dodati u najrazličitijim kombinacijama, čime se osigurava maksimalna udobnost u različitim situacijama i različitim klijentima. Ovaj dizajn omogućava jednostruki ili dvostruki remen, proširivanje i smanjivanje torbe, nošenje u stilu ruksaka, s prostorom na dnu predviđenim za nošenje kišobrana, džempera ili šala.

moja_torba1

Druga Mojatorba je varijacija prve, a zapravo je veća poslovna torba u koju mogu stati laptop ili druge potrepštine.

moja_torba2

moja_torba3

Gdje je sve predstavljena Mojatorba i kako Modamo.info čitatelji mogu doći do svog primjerka?

Projekt All Inclusive Sarajevo, a samim tim i Mojatorba predstavljen je u Sarajevu, Beogradu, Zagrebu, Londonu, Beču, Briselu i Hamamatsuu. Od prvog predstavljanja sarajevskoj publici u jedanaestom mjesecu 2009. godine, proizvodi Mojatorba se uspješno prodaju i postali su samoodrživi u ekonomskom smislu. Mojatorba se može naručiti preko interneta na stranici www.mojatorba.com. Brand je povremeno prisutan i na drugim prodajnim mjestima, kao što je Zimski bazar koji će se održati 4. 12. ove godine u UNITIC-u.

PreviousNext

A.P./Mojatorba

INTERVJU , 31.10.2011.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

  Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

  Povezani članci

  Članci iz rubrike

  Tekst by:

  BONJOUR.ba

  Podijeli:

  Posljednje objavljeno