INTERVJU: Mojatorba – inovativan bh. brand

INTERVJU
31.10.2011.
Kako je nastao novi brand torbi?   Mojatorba je inkluzivni brand torbi od kože i tekstila koju izrađuju zanatlije sarajevskog Centra za samopouzdanje u suradnji s dizajnerima. Nastao je tokom projekta All Inclusive Sarajevo koji su organizirali Kulturanti i Royal College of Art Helen Hamlyn Centre uz podršku British Councila.Kako je nastala Mojatorba i od čega ju izrađujete?Cilj nam je bio kreirati održiv poslovni model baziran na dizajnu koji kroz Centar za samopouzdanje koristi i promovira mrežu različitih zanatskih vještina. Tim dizajnera različitih specijalnosti zajedno je radio na dizajnu unikatne i atraktivne kožne torbe koja postaje osnova prepoznatljivog stila. Dizajn koristi visoko kvalitetne kožne proizvode Damira Husejnovića, u kombinaciji s različitim materijalima koje su kreirali ostali članovi Centra.

Zašto ste se odlučili na jednostavni dizajn?

Namjera nam je bila kreirati model poslovanja koji se oslanja na povećanje vrijednosti robe i njene maloprodajne cijene, kao i dobiti ostvarene po prodanoj torbi. Da bi smo tome uspjeli, kreirali smo torbu jednostavnu, trajnu, visoko cijenjenu i personalnu.

Mojatorba dolazi u obliku dva modela, rekli bismo casual i poslovni. Kakve su karakteristike jednog, a kakve drugog modela?

Prva Mojatorba je jednostavna ženska torba s dva džepa, koja se nosi s ramena na remenjima koji se mogu skinuti. Ova torba se može izvrnuti tako da izvana bude jednostavna, elegantna i izdržljiva koža ili vrlo individualno odštampano platno. Remenja se također na torbu mogu dodati u najrazličitijim kombinacijama, čime se osigurava maksimalna udobnost u različitim situacijama i različitim klijentima. Ovaj dizajn omogućava jednostruki ili dvostruki remen, proširivanje i smanjivanje torbe, nošenje u stilu ruksaka, s prostorom na dnu predviđenim za nošenje kišobrana, džempera ili šala.

moja_torba1

Druga Mojatorba je varijacija prve, a zapravo je veća poslovna torba u koju mogu stati laptop ili druge potrepštine.

moja_torba2

moja_torba3

Gdje je sve predstavljena Mojatorba i kako Modamo.info čitatelji mogu doći do svog primjerka?

Projekt All Inclusive Sarajevo, a samim tim i Mojatorba predstavljen je u Sarajevu, Beogradu, Zagrebu, Londonu, Beču, Briselu i Hamamatsuu. Od prvog predstavljanja sarajevskoj publici u jedanaestom mjesecu 2009. godine, proizvodi Mojatorba se uspješno prodaju i postali su samoodrživi u ekonomskom smislu. Mojatorba se može naručiti preko interneta na stranici www.mojatorba.com. Brand je povremeno prisutan i na drugim prodajnim mjestima, kao što je Zimski bazar koji će se održati 4. 12. ove godine u UNITIC-u.

PreviousNext

A.P./Mojatorba

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

  Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

  Povezani članci

  Članci iz rubrike

  Tekst by:

  Bonjour

  Podijeli:

  Posljednje objavljeno: