Koliko je Book bitan u modnom svijetu za one koje se žele baviti manekenstvom?

BONJOUR.CLUB
6.12.2010.

Foto kolumna by Vanja LisacOvaj put ću da skrenem pažnju na Book-ove ili što bi neki nazvali Portfoliom. Ljudi koji se bave manekenstvom svoj Portfolio nazivaju Book-om, dok većina ostalih umjetnika naziva svoj prezentivni rad Portfoliom. To nije sada toliko ni bitno, koliko je bitno za manekenku/manekena da ima dobar i solidan Book u ruci ako želi da dobije bilo kakav posao. Bilo u inostranstvu ili ovdje. Štoviše, mislim da je bitnije imati Book ako želite da radite u inostranstvu, jer kod nas se to rješava na drugi način. Često vidimo nečiju „malu“ na televiziji, čujemo da je netko dobio posao, a nema blage veze s tim, ali sve su to rodbinske relacije koje ne vode na kraju ničemu i zato sve izgleda kao jedno veliko ništa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Ima nekih kompanija i agencija koje rade svoje poslove po nekim standarima, i, čast izuzecima, ali većina ne zna da posluje.

Zahvaljujući internetu, svatko, tko ima malo volje, ambicije i novca, može da uradi nešto sa svojom karijerom. Naravno, ovo se odnosi na osobe koje su realne što se tiče njih samih i kriterija koje mogu popuniti.

Znam za dosta slučajeva gdje su mnoge djevojke izgubile posao u inostranstvu zbog Book-ova. To je nešto najbitnije u karijeri manekena/manekenke.(To je vaše oružje i cv. Kroz to dobivate posao.)

Book mora da se sastoji od najmanje 12 fotografija. Što versatilnijih. Svakoj agenciji je u interesu da zaposli nekoga tko može da se pretvori iz jedne ličnosti u jednu totalno drugu ličnost. Iz jedne uloge u drugu. Što više veratilnosti, više poslova, jer su veće šanse da ćete odgovarati nekome.

U Book se ulaže, da se odmah razumijemo. Ako ste ozbiljni sa svojom karijerom, onda bi se trebalo odvojiti dva puta godišnje novac za snimanje Book-a( to se zove nadogradnja rada i portfolia.)
Ulaganje je ipak ulaganje i vratit će se jednog dana.

Čovjek mora da radi i da konstantno ulaže u sebe. Dobar izgled nije nikada dovoljan, pa čak ni za vas manekene. Kao što sam napomenula, potrebno je puno truda, volje, novca, talenta i malo sreće. Zato samo najuporniji i uspiju. Ako se bavite menekenstvom, uložite u sebe.

Jedan solidan book treba da izgleda otprilike ovako za početak. Par crno-bijelih portreta, par u boji, par fotografija u studiju i par van studija, tj. na lokacijama.

 

Image

 

 

Freeze the moment
Vanja

BONJOUR.CLUB , 6.12.2010.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

  Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

  Povezani članci

  Članci iz rubrike

  Tekst by:

  BONJOUR.ba

  Podijeli:

  Posljednje objavljeno