Brz i jednostavan recept za pripremu ukusnih japanskih fluffy palačinki

GASTRO
4.8.2019.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postoji li bolji način za započeti nedjeljno jutro od mirisa palačinka koji seže iz kuhinje?

Popularno: Friyay! Palačinke s gin tonicom koje trebate isprobati

Posebice ako imaju ukusan twist. Kao mali odmak od klasičnog recepta za palačinke, predlažemo da vašoj obitelji ovaj put napravite pahuljaste i najukusnije palačinke dosada. Pripremite zdjelu, mikser i dobro raspoloženje, jer ovaj desert će izmamiti osmijeh na lice vama, ali i vašim ukućanima. 

Sastojci:

30 g maslaca 
125 ml mlijeka
3 jaja
2 žlice vanilija ekstrakta
2 žlice limunovog soka
80 g brašna
2 žlice škroba
50 g šećera
prstohvat soli

Priprema:

U zdjeli istopite maslac te dodajte mlijeko i uz pomoć špatule izmiješajte sve sastojke. Smjesi zatim dodajte žumanjak, ekstrakt vanilije i malo limunovog soka te ponovno izmiješajte sve sastojke.
Slijedi dodavanje brašna i dvije žlice škroba. Polako izmiješajte da dobijete kompaktnu smjesu. Zatim u drugoj zdjeli napravite snijeg od tri bjelanjka kojima ćete nakon prvih deset sekundi miksanja dodati šećer. Sa špatulom prebacite bjelanjke u smjesu s brašnom i polako izmiješajte sve sastojke. Dobit ćete jako fluffy smjesu. Vrijeme je za pečenje palačinki.
Pecite ih oko 5 minuta s obje strane i jako oprezno ih okrećite na drugu stranu kako ne bi izgubile oblik. Istovremeno možete peći par palačinki. Kada palačinke sklonite s vatre, imajte na umu da će se njihov volumen polako spuštati. Zbog toga, umjesto da ispečete sve palačinke odjednom, pecite ih po nekoliko istovremeno i poslužite odmah. Prelijte ih s tamnom čokoladom, sladoledom ili ukusnim domaćim džemom i ukrasite omiljenim voćem.

 

GASTRO , 4.8.2019.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Foto by:

pinterest.com

Podijeli:

Posljednje objavljeno